Joobespäi roolist tabatud jäid jalameesteks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu maakohus tunnistas eelmisel nädalal kaks mees kokkuleppemenetluses süüdi mootorsõiduki juhtimises alkoholijoobes. Lisaks konfiskeeris õigusemõistja mõlemalt neile kuuluva sõiduki, millega nad kuriteo toime panid, vahendas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Taavi Haljasele (25) mõisteti karistuseks aastane vangistus, mille hulka arvati kolm päeva tema kahtlustatavana kinnipidamist ja mida suurendati talle varasema kohtuotsusega mõistetud karistuse kandmata osa võrra. Kogukaristuseks jäi Haljasele ühe aasta, seitsme kuu ja 25 päeva pikkune vangistus, mis asendati 1200 tunni üldkasuliku tööga. Kohtuotsusega konfiskeeriti mehelt talle kuulub sõiduauto Audi A4.

Priit Tellismaale (41) mõisteti karistuseks kuue kuu pikkune tingimisi vangistus ühe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga. Karistusaja hulka arvati tema kahtlustatavana kahepäevane kinnipidamine. Lisakaristusena võeti temalt ära ka mootorsõiduki juhtimise õigus üheksaks kuuks. Samuti konfiskeeriti mehelt talle kuuluv sõiduauto Volvo V70.

Mõlemad mehed peavad tasuma ka 338-eurose menetluskulu.

Varem kahel korral kriminaalkorras karistatud Haljasele on esitatud süüdistus selles, et ta juhtis selle aasta 11. oktoobril alkoholijoobes olles Tartumaal Ülenurme vallas mootorsõidukit Audi A4.

Samuti kriminaalkorras karistatud Tellismaad süüdistatakse selles, et ta juhtis selle aasta 14. oktoobril alkoholijoobes olles mootorsõidukit Volvo V70. Politsei peatas sõiduki hilisõhtul Tartumaal Nõo vallas Nõo bussipeatuse juures.

Mõlemad mehed on varem samalaadse kuriteo toime pannud ning olid ka selle eest karistatud. «Kuid nagu on näha, õppust nad ei võtnud,» kommenteeris Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Jüri Vissak oma nõudmist sõiduki konfiskeerimise kohta.

Kohtuotsused on vaidlustatavad 15 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles