Tartus avatakse Eesti esimene tänavaraamatukogu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne noortekeskus.
Anne noortekeskus. Foto: Sille Annuk

Tartu Anne noortekeskus ühines rahvusvahelise liikumisega Little Free Library ning avab kolmapäeval kõigile linlastele igal ajal lahti oleva väikese tänavaraamatukogu, mis on teadaolevalt esimene omataoline Eestis.

Noortekeskuse juurde Anne tänava poolse värava kõrvale paigaldatakse ilmastikukindel kast, kust igaüks saab endale tasuta meelepärase raamatu laenutada ning soovi korral ka neid ise juurde lisada, vahendas linnavalitsuse teade. Järelevalvet raamatute üle peab noortekeskus ise ning sinna palutakse lisada vaid lugejate enda lemmikteoseid.

Rahvusvaheline liikumine Little Free Library sai alguse 2009. aastal Wisconsini osariigist Ameerika Ühendriikides. Tänaseks on võrgustikuga liitunuid enam kui 20 riigis ja meile lähim tänavaraamatukogu asub Leedus. Tegemist on kogukonnakoostööl põhineva ettevõtmisega, mille eesmärgiks on propageerida lugemist nii laste kui ka täiskasvanute seas.

Tänavaraamatukogu avamisele 22. oktoobril kell 15 on oodatud kõik lugemishuvilised. Üritus toimub Anne noortekeskuse Anne tänava poolse värava juures aadressil Uus 56 ja selle käigus saab tänavaraamatukogu oma lõpliku väljanägemise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles