Tartumaa maadlejad tõid mitmelt jõuproovilt pjedestaalikohti

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult Kalev/Englase maadlejad: Georg Kristerson, Robin Krivmen, Märt Kuld, Artur Jeremejev, Daniel Jeremejev, Robin Samarüütel, Kristo Keero.
Vasakult Kalev/Englase maadlejad: Georg Kristerson, Robin Krivmen, Märt Kuld, Artur Jeremejev, Daniel Jeremejev, Robin Samarüütel, Kristo Keero. Foto: Erakogu

Juba 35. korda peetud ajalehe Vooremaa auhinnavõistlustel lõid Eesti 23 aktiivsema klubi kõrval kaasa ka kuni 17-aastased Läti kreeka-rooma maadlusnoored.

Lätlastele jagus lõpuks kaks hõbedaläikelist medalit. Tartlasi esindasid kolme klubi noored, kusjuures esikolmiku kohti saadi kuus, teatas maadlustreener Voldemar Press.

MK Jaan noortest oli parim Robin-Johannes Padar, kes saavutas teise koha. Markos Tadolder oli kolmas aga kuna medalei anti ka esikuuikusse jõudnutele, siis olid ka Joosep Pärnalaas ja Eerik Lepaste medalimehed.

Tartu Valla SK maadluspoisid sel korral medalini ei küündinud, kuid võitudega jõuti esikümnesse.

SK Englas nö. lipukandja oli sel korral Artur Jeremejev, kes seljatas näiliselt lihtsalt kõik oma vastased ja tasuks esikoht. Daniel Jeremejev oli noorimate ja kergemate poiste kaalus väärt kolmandat kohta. Robin Samarüütel ja Kristo Keero said samuti kolmanda koha. Georg Kristerson ja Märt Kuld pidid erinevalt varasematest edukamatest võistlustest leppima viienda kohaga. Robin Krivmen oli kuues.

Klubide konkurentsis said Englase poisid 4.-5. koha. Võistkondlik pronks jäi kõigest ühe punkti kaugusele.

Laupäeva õhtule panid ilusa punkti Annelinna spordimajas RAJU 14 vabavõitlejate jõuproovil kaks Englase klubis maadlust harrastavat ja ka Eesti meistrivõistlustel võistelnud noormeest. Alar Hutrov oli võidukas lätlast ületades ja Sten Anslan alistas soomlase.

Tartumaa kuni 17-aastaste meistrivõistlustel võisteldi ka naistemaadluses, mis sisuliselt on vabamaadlus. Viktoria Vesso alistas mängeldes nii oma, kuni 56 kg kaalunud vastased, kuid sai sõprusvõistluses jagu ka kuni 65 kg kaalunud vanematest tüüdrukutest. Mitmekordse Eesti meistrivõistluste medalineiu Anette Traksi alistas ta vastase vastupidavust kontrollides üpris veenvalt, kirjeldas Press.

Esikohavõitjad klubide kaupa:

MK Jaan - Indrek Männik, Steven Tilgor, Markos Tadolder ja Tauri Tadolder;

Peipsiäärsed - Vjatšeslav Artašov;

TÜ ASK - Mart Tõllimäe, Uku Savi, Rainer Grosberg, Ott Heliste, Kert Sarik ja Anette Traks;

EMÜ SK - Andrei Švõrov, Martti Vanker ja Viktoria Vesso;

Kalev/Englas - Georg Kristerson.

Noorte vabamaadlejate seeriavõistlusest Nublust Nabiks võtsid esmakordselt osa Englase klubi noored. Artur Jeremejev ja Daniel Jeremejev olid, teist päeva järjest võisteldes ka vabamaadluses suhteliselt tublid. Artur sai teise koha ja Daniel oli kolmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles