Kas linnas kehtib kord, kui kiiresti peab pargi puhastaja lehed ära viima?

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ülejõe pargis seisis reede hommikul, aga ka eile arvukalt puulehti täis prügikotte. Huligaanid olid paljud neist kottidest ära lõhkunud. Kas linnas kehtib mingi kord, kui kiiresti pargi puhastaja peaks kokku korjatud puulehed ära viima?

Vastab Tartu linna haljastuse peaspetsialist Inga Kiudorf:

ISS, kes parke koristab, on neid lehti juba väga palju ära viinud. Puulehtede veo graafikud on läinud aga segamini seetõttu, et eelkõige püütakse kotid minema viia kohtadest, kus on vandaalitsetud, ja neid on palju. Sel aastal on uus trend, et lehekotid lõigatakse noaga külje pealt katki. Ei tea, mis huvi see on.

Firma vedas lehti ka terve nädalavahetuse. ISSi koristada on üle poole Tartu hooldatavatest haljasaladest.

Pooled lehed on alles puu otsas. Kas neid ikka on mõtet pidevalt koristada?

Meil on niiviisi, et koristamine sõltub objekti klassist. Näiteks kolmanda klassi parkides ja alleedel on ette nähtud kaks koristust. Esimene koristus on siis, kui suurem osa lehtedest on langenud, ja teine siis, kui kõik on maas.

Ülejõe park on aga kesklinn ehk see kuulub esimesse koristusklassi. Seda parki tuleb puhastada korra nädalas.

Mõnel pool, nagu Ropkas või Rõõmu teel, on lubatud ka puulehti purustada, mis on pargile kõige parem. Igal pool seda kasutada ei saa, sest lehepudi lendab inimeste puhastusaladele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles