Elva linn läheb veevaidluses kohtusse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva linnapea Reno Laidre.
Elva linnapea Reno Laidre. Foto: Margus Ansu / Postimees

Elva linn on linnapea Reno Laidre sõnul valmis minema linna endise vee- ja kanalisatsiooniteenuse pakkujaga, ettevõttega Aqua & Waste Services (AWS) kohtusse.

«Selles mõttes oleks meil hea meel kui see tüli jätkuks kohtus. AWS-il ei ole argumente. Meil on kronoloogilised otsused ilusti tehtud. Kui Elva volikogu on otsustanud määrata uue vee-ettevõtja, siis pole väga midagi vaielda,» teatas Elva linnapea neljapäeva hommkul raadiojaamale Ring FM.

Kommenteerides olukorda, kus elvalastelt nõuavad juulikuu veenäite nii AWS kui Elva linnavolikogu poolt juunikuus määratud uus operaator Emajõe Veevärk, teatas Reno Laidre, et Elva linn on kindlal seisukohal, et veenäidud tuleb teatada ja ka arved maksta Emajõe Veevärgile. «Et olukorras selgust luua, oleme täna selgitusi küsimas nii Keskkonnaministeeriumilt kui tarbijakaitsest.»

Linnapea teatel leppis Elva linn aastal 2008 AWS-iga kokku, et ettevõte kogub neile opereerimiseks antud veetorustikelt investeeringuteks igalt kuupmeetrilt mõned kroonid raha. «Ettevõte korjas sadu tuhandeid kroone kokku, kandis natukene linnale ära, jättes endale peaaegu 300 000 krooni,» osutas linnapea Laidre neljapäeva hommikul intervjuus Ring FM-i hommikuprogrammile «Hommik Ringis».

Elva linn saatis 2010. aasta aprillis AWS-ile kirja palvega võlgnevus likvideerida, maikuus saadetud kirjas teavitas Elva linn ettevõtet kogunenud viivisest ning seadis võlgnevuste likvideerimise tähtajaks 10. juuniks. «11. juunil ütles Elva linn lepingu üles ja peale seda oli AWG-l lepingust tulenev kohustus kuni uue operaatori määramiseni teenust osutada. Peale jaanipäeva tuli linnavolikogu kokku ja määras uue operaatori. 1. juulist volikogu otsus jõustus,» selgitas Elva linnapea.

Linnapea sõnul katkestas Elva linn  lepingu AWS-iga seoses lepingutingimuste olulise rikkumisega, suures koguses linna raha endale jätmisega. «Nüüd AWS, endine operaator, keeldub lihtsalt tunnistamast, et temaga on rendileping lõppenud ja et määratud on uus operaator.»

«Täna ongi AWS-i ainukene argument veel see, et tal on vee erikasutusluba. Kuid ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni seadus ütleb, et veeteenuse osutamise eest saab esitada arveid ainult see äriettevõte, kes on määratud vee-ettevõtjaks, aga vee-ettevõtjaks AWS enam määratud ei ole,» ütles Elva linnapea usutluses raadiojaamale Ring FM.

Kommenteerides spekulatsioone, et hetkel pole kummalgi vee-ettevõttel õigust Elvas inimestelt veenäite ja teenustasusid koguda, sest Emajõe Veevärgil vajalik vee erikasutusluba puudub, ütles Reno Laidre, et Keskkonnaministeerium teatas neljapäeva hommikuks, et Emajõe Veevärgil on teenuse pakkumiseks selge õigus. Linnapea avaldas samas lootust, et erimeelsused saavad lahendatud samal päeval, kui Emajõe Veevärgile antakse vee erikasutusluba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles