Ehitusuudised jõuavad koju kätte

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Näituste hallides on eilsest laupäevani avatud mess «Ehitus ja sisustus», kus otsekui külma talve ennustusena näeb eriti rohkesti kütte- ja energiatootmisseadmeid.

Kõikvõimalikud ahjud ja katlad, soojuspumbad, korstnad ja päikeseküttesüsteemid seisavad elusuuruses vaatajate ees ning asjatundjatelt saab küsida nõu. Kütmise kõrval pannakse rõhku ka soojustusele, sest toasoe on viimasel kümnendil hüppeliselt kallinenud.

Neile sekundeerivad akna- ja uksetootjad, kelle jaoks on säästlikkus muutunud samuti tähtsaks. Tagumises hallis peetav loenguprogrammgi on paljuski seotud energiatõhusa ehitusega.

Mõistagi saavad oma uudishimu rahuldada üldehitusest huvitatud ning needki, kes otsivad veidi erilisemaid ja nutikaid lahendusi. Näiteks hakkab ühe halli tagumises otsas silma kraanikausside ja WC-pottide rivi (pildil), mille ümber läbipaistvas torustikus voolab vesi.

Lähemal uurimisel selgub, et tegu ei ole kunstiinstallatsiooniga, vaid praktiliste minipumplatega, mis võimaldavad paigaldada WC-poti või kraanikausi kanalisatsioonist madalamale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles