Tartu volikogu võttis vastu Ukrainat toetava avalduse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina lipuga sõdurid Luganskis.
Ukraina lipuga sõdurid Luganskis. Foto: SCANPIX

«Tartu Linnavolikogu toetab tingimusteta Ukraina suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust,» seisab täna Tartu linnavolikogus vastu võetud avalduses.

Viimastel kuudel on agressiooni tulemusena osa Ukrainast okupeeritud ja annekteeritud. Teistes regioonides käib sõjategevus. Seaduslikult valitud kohalikud omavalitsused on ebaseaduslike sõjaliste formeeringute poolt kas laiali saadetud või kõrvale tõrjutud ning nende asemele on moodustatud võõrhuve teenivad nukuvalitsused. Eksisteerivad ambitsioonikad plaanid, mille eesmärgiks on suveräänse riigi küljest sõjalise jõuga ära rebida oluline osa tema territooriumist, et moodustada seal nn Novorossija, kirjeldab vastu võetud avaldus.

Tartu linnavolikogu otsustas mõista sellise tegevuse resoluutselt hukka ja toetab seaduslikult valitud omavalitsusi. «Me mõistame hukka okupatsioonivõimude poolt läbiviidavad ebaseaduslikud valimised ja tunnustame Krimmi jätkuvalt Ukraina riigi seadusliku osana,» seisab avalduse tekstis.

Lisaks kutsub Tartu linnavolikogu üles kõiki Eesti ning Euroopa Liidu liikmesriikide omavalitsusi toetama seaduslikult valitud Ukraina omavalitsusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles