Tartus alustas spordi­akadeemia

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiia Teppan
Tiia Teppan Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal Tartus tööd alustanud spordiakadeemias treenib 21 Eesti koondisesse kuuluvat Tartu kõrgkoolides ja gümnaasiumides õppivat noorsportlast.

Tartu linna ja olümpiakomitee eestvõttel allkirjastati spordiakadeemia asutamisleping Tartu ülikooli ja maaülikooliga tänavu juunis.

Tartu abilinnapea Tiia Teppani sõnul on see Tartu spordile väga oluline samm, mis võimaldab paremini toetada noortel tippspordi ja õpingute ühendamist.

«Tartus on loodud head tingimused erinevate spordialadega tegelemiseks ja meie soov on tugevdada koostööd treenerite, koolide ja spordibaaside haldajatega. Tahame luua kohapeal andekatele noortele sportlastele parimad treenimisvõimalused, et noored tunnetaksid oma pürgimustes ka linna tuge,» rääkis abilinnapea.

Koondise liikmed

Spordiakadeemiasse võetakse vastu Tartu gümnaasiumides ning kutse- ja kõrgkoolides õppivaid kuni 23-aastaseid olümpiaalade sportlasi. Ühelgi alal kindlaksmääratud kohtade arvu ei ole.

Sportlaste valimisel lähtuti sellest, et noor kuuluks Eesti koondisesse ja oleks juba Eestit rahvusvahelistel võistlustel esindanud. Mitmed akadeemias alustanutest on näidanud häid tulemusi Euroopa meistrivõistlustel ja kuus noorsportlast osales sellel suvel Eesti koondisega noorte olümpial Hiinas.

«Sportlased saavad edasi õppida nende enda valitud koolis ja treenida oma klubis. Spordiakadeemia on sportlasele lisaväärtus, mis võimaldab neil paremini treeningutele keskenduda,» lisas Teppan.

Tasuta trenn ja söök

Spordiakadeemia õpilastel on koostöös koolidega võimaldatud lisaks tavatreeningutele ka kaks korda nädalas hommikusi treeninguid. Samuti on neile ette nähtud spordimeditsiiniline teenindus ja toitlustamine tööpäevadel. Akadeemia tegevust koordineerib Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi spordijuht Pille Tali.

Olümpiakomitee toetab projekti sel aastal 50 000 euroga, mis kulub sportlaste toitlustamiseks, treenerite tasustamiseks ning spordimeditsiini teenuste kasutamiseks.

Tartu annab linnale kuuluvad spordibaasid akadeemia sportlastele hommikupoolseteks treeninguteks tasuta, sama kokkulepe on Tartu ülikooli ja maaülikooliga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles