Tudengiteater tähistab aastapäeva festivaliga

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu üliõpilasteatri värskeimas lavastuses «Morfium» on peaosades Katrin Kalma ja Karl Edgar Tammi.
Tartu üliõpilasteatri värskeimas lavastuses «Morfium» on peaosades Katrin Kalma ja Karl Edgar Tammi. Foto: Kudrun Vungi

Täna saabub Emajõelinna Brasiilia noort teatrikunsti esindav Rodrigo Fischer. Põhjus seisneb Tartu üliõpilasteatri 15. aastapäeva tähistamises.

Oktoobris 15 aastat tagasi asutatud Tartu üliõpilasteater (TÜT) on selle aja jooksul kujunenud Eesti suurimaks ja omanäolisimaks tudengiteatriks. Aastapäeva tähistatakse rahvusvahelise tudengiteatrite «A-festivaliga».

TÜTi juhi Kalev Kudu teatel annavad homme, reedel ja laupäeval sel puhul Genia­listide klubis etendusi TÜTi ammused koostööpartnerid ja sõbrad Belgiast, Brasiiliast ja Gruusiast.

Kirss juubelitordil

Lisaks külaliste kolmele meie kaasajaga haakuvale lavateosele on publikul võimalik vaadata ka TÜTi värskeimat lavastust «Morfium», mil­le peaosades on Katrin Kalma ja Karl Edgar Tammi.

«Otsekui kirsiks juubelitordil on aga 18. oktoobril kell 18 esma- ja ainukordselt kogetav galaetendus «TÜT – 15!»,» lisas Kudu. «Nimelt teeb TÜT sel õhtul võimsa ga­lateosega läbilõike lavastustest, mis 15 aasta jooksul on vaatajate ette jõudnud. Etenduses astub üles 32 endist ja praegust TÜTi näitlejat.»

15 aastat tagasi Tartu ülikooli draamastuudio näitlejate ja lavastaja Kalev Kudu koostöös sündinud TÜT on nüüdseks vaatajate ette toonud üle 30 lavastuse. Mitu neist on rahvusvahelistelt teatrifestivalidelt kaasa toonud auhinna.

«A-festivali» kava

Neljapäeval kell 18 saab vaadata lavastust «Misantho­freak», mille algidee põhineb Samuel Becketti novellil «Un­namable». Lavastus, muu­sika, lavakujundus ja osatäitmine – kõik on brasiillase Rodrigo Fischeri looming.

Samal õhtul kell 21 saab vaadata samuti Genklubis Pavel Prjaško näidendit «Alu­kad», mille on lavastanud tänavu talvel Tbilisi draamateatris Kalev Kudu ja kujundanud Kiwa. Liège’i ülikooli teater etendab 17. oktoobril kell 18 lavastust «Viimane Godot».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles