Põlvamaal hukkus autolt löögi saanud naine

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Täna õhtul juhtus Põlvamaal raske liiklusavarii, milles hukkus autolt löögi saanud helkurita jalakäija.

Õnnetus leidis aset Värska vallas, Karisilla-Petseri tee 15. kilomeetril kella 19.09 ajal. Esialgsetel andmetel sõitis Lexust juhtinud 1973. aastal sündinud mees otsa tõenäoliselt sõiduteed ületanud 1963. aastal sündinud naisele, kes sai õnnetuses surmavaid vigastusi, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Õnnetus juhtus asula järgsel teelõigul, kus kehtis 90 km/h kiiruspiirang. Milline oli sõiduki kiirus õnnetuse juhtudes, selgitatakse edasise uurimise käigus.

Politsei selgitas, et Lexuse juht oli kaine ning omas juhtimisõigust. Ühtlasi märkisid politseinikud, et valgustamata teelõigul ei olnud õnnetuses hukkunud naisel ühtegi valgusallikat või helkurit.

Põlva ennetus- ja menetlusteenistuse vanem Andres Kirsing rõhutas, et jalakäija peab praegusel aastaajal oluliselt enam panustama sellesse, et ta oleks autojuhtidele nähtav. Niisamuti peavad jalakäijate suhtes terasemad olema autojuhid. Seda eriti maapiirkonnas, kus tänavavalgustus ei ole reegel, ülekäiguradasid on hajusamalt ning asulavahelistel teelõikudel kasvavad autode sõidukiirused jalakäijate jaoks ohtlikult suureks.

«Paraku on viimase aja juhtumid näidanud, et sügisene trend helkurita jalakäijate liiklusohtu sattumisel on kasvanud jõudsalt iga ööpäevaga. Kandke helkureid ning kontrollige, et teie lähedastel need niisamuti küljes rippumas oleksid. See on vähim, mida iseenda ja oma lähedaste elu kaitsmiseks teha saate,» soovitas Kirsing.

Politsei alustas liiklusõnnetuse täpsemate asjaolude uurimiseks kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles