Go Bus: soovitud 930-eurone palk pole tööturuga kooskõlas

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valter Keis
Valter Keis Foto: Pm

Go Busi esindaja, OÜ Tarbus direktor Valter Keis märkis tänahommikust transpordi ametühingu korraldatud streiki kommenteerides, et nendega on peetud läbirääkimisi  alampalga miinimummäära osas, mille tõusu on Go Bus tulevast aastast ka ametühingule kinnitanud. «Tartumaal soovitud 930-eurone miinimumtasu ei ole kooskõlas turutingimustega.»

Näiteks sõlmis Transpordi Ametiühing ATKO Grupiga eelmisel nädalal kokkuleppe, mille kohaselt on miinimumpalk tuleva aasta algusest sõltuvalt piirkonnast 770 - 800 eurot kuus. Go Busi bussijuhtide reaalne töötasu on aga juba praegu 900 eurot ning kohati ületab seda, väitis Keis.

Ühtlasi pidas ta kahetsusväärseks ametühingute poolt avalikkusele eksitava teabe levitamist, mis jätab mulje nagu teeniksid Go Busi bussijuhid alampalka ning et Go Bus on teinud hangete võitmiseks teadlikku dumpingut ebarealistlikku tööjõuhinda arvestades. «See ei vasta tõele. Go Bus pakub tööandjana arvestavat teenimisvõimalust, häid töötingimusi ning Go Busi bussijuhtideks tööle tahtjaid on täna rohkem kui suudame vastu võtta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles