Kooli heategevuslaat ületas mulluse tulu

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu luterliku Peetri kooli ajaloolise maja trepist vooris eile sisse ja välja hulgaliselt laadalisi. Nende hulgas oli rohkesti sama kooli vormimütsi kandvaid lapsi (esiplaanil koeraga).
Tartu luterliku Peetri kooli ajaloolise maja trepist vooris eile sisse ja välja hulgaliselt laadalisi. Nende hulgas oli rohkesti sama kooli vormimütsi kandvaid lapsi (esiplaanil koeraga). Foto: Merike Lill

Magusad ja soolased küpsetised, küünlad, sügisannid ja käsitööd, tulehakatuse roosid ... Need ja paljud teised n-ö kodukootud asjad olid eile välja pandud müügiks Peetri kooli lõikustänupüha heategevuslaadale.

Laata peeti Peetri kiriku kõrval ajaloolises, pikisilmi remonti ootavas koolimajas. Õuest tõrjus laadalised siseruumidesse prognoositud vihm.

Kõige rohkem ostjaid tungles õnneloosi leti taga. Kuigi tuli oodata õige mitu minutit, ei nurisenud suured ega väikesed, vaid ajasid rõõmsalt üksteisega juttu.

Tartu luterliku Peetri kooli direktor Tarvo Siilaberg müüs soovijatele kooli kruuse, mida ta tavaliselt jagab headele inimestele kingituseks. Ta oli letile pannud ka omatehtud õunaveini, mis on seisnud Kolga-Jaanis keldris viis aastat ja läinud kauba pakkuja hinnangul üha paremaks.

Kogu laadakaup oli Peetri kooli õpilaste, õpetajate, lastevanemate ja toetajate kasvatatud või valmistatud.

Väike kontsert

Samal ajal kui täiskasvanud kauplesid, andsid Peetri kooli vormimütsides õpilased väikse kontserdi. Teiste hulgas soleeris Fa-dieesi laululaps Eva-Maria Vaikmäe, kes esindab Tartut oma vanuserühmas eeloleval ETV «Laulukarusselli» võistlusel.

Keskpäeval algas heategevuslaada kunstioksjon. Suurema osa oksjonitaiestest oli annetanud E-kunstisalong.

Enampakkumisele läks 30 teost, teiste seas Johannes Uiga, Piibe Arraku, Konstantin Štšerbakoffi, Robert Suvi, Jaanus Nessleri ja Albert Gulgi teosed. Tunamullu esimest korda peetud heategevuslaadal Peetri kooli toetuseks andis oksjonile kunstiteoseid samuti E-kunstisalong.

«Möödunud aastal tõi Peetri koguduse ja kooli ühiselt korraldatud laat kokku kogu meie haridusasutuse pere, samuti sõbrad ja toetajad Tartu linnast ja mujaltki,» meenutas Tarvo Siilaberg. «Kogutud tulu toetab meie noore haridusasutuse, taasloodud Peetri kooli kasvamist ja arenemist.»

Mullu ja eile

Mullu koguti laadal heade inimeste abiga 1200 eurot, millega sai kaetud kooli juurde kuuluva lasteaia voodite ning kooli klassiruumi mööbli ostmiseks tehtud kulutusi.

Kohe pärast laada lõppu hindas direktor, et tänavune laat ja oksjon läksid mullusest paremini. Õhtupoolikul tehtud arvestus kinnitas esmahinnangut: seekord kogunes peaaegu 1300 eurot, mille hulgas kunstioksjon tõi sisse 355 eurot.

Tänavuse heategevuslaada tulu on mõeldud Siilabergi sõnul katma Peetri lasteaia rattaparkla rajamiseks tehtud kulutusi ning toetama õpetajate ja lastevanemate koolituspäevade korraldamist. «Ehk saame osta lasteaeda ka õueriiete kuivatuskapi,» lisas direktor.

Tulu hulka läks ka direktori pruulitud veini müügist saadud raha. Kõik 15 pudelit osteti ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles