Tartu tänavu suvel avaliku alkoholitarbimise all ei kannatanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne avalikult alkoholi juua lubavat seadust oli Tartu nimetanud Pirogovi mäe kohaks, kus seda siiski võis teha.
Enne avalikult alkoholi juua lubavat seadust oli Tartu nimetanud Pirogovi mäe kohaks, kus seda siiski võis teha. Foto: Lauri Kulpsoo

Olgugi et valitsus algatas ulatusliku kriitika tõttu korrakaitseseaduse muutmise seaduse eelnõu, ei kurtnud Tartu linnavolikogu liberaalse alkoholipoliitika kuritarvitamise üle möödunud suvel.

«Statistika järgi tundus, et midagi olulist muutunud ei ole, kuigi seda statistikat seadsid volinikud kahtluse alla, sest see ei olnud võrreldav,» ütles BNS-ile Tartu linnavolikogu kantselei juhataja Ülle Saar. «Alates esimesest juulist ei olnud enam tegemist õiguserikkumisega teatud küsimustes, sest seadus lubas avalikus kohas alkoholi tarbida. Varem ta seda ei lubanud ja seetõttu ei olnud arvestus üks-ühene. Üldiselt jäi ikka kõlama, et seda avalikus kohas alkoholi tarvitamist ei pooldata.»

«Arutelu toimus,» kommenteeris Saar septembri teise poolde jäänud volikogu istungit, «Aga kuna oli teada, et seadus läheb muutmisele, siis ei hakatud – kui kasutada volikogu esimehe väljendit – veduri ees jooksma ja lisas, et edasi otsustati ära oodata, millised muudatusettepanekud on kavas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles