Turvavarustuse reid näitas puudujääke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval korraldas politsei Tartumaal reidi turvavarustuse kasutamise kontrollimiseks.

Kontrolli käigus avastas politsei 36 väärtegu, kusjuures 19 neist olid turvavarustuse kasutamise nõuete eiramine.

Lisaks avastati kolm autojuhti, kes ületasid vahemikus 21–40 km/h kiirust, neli roolikeerajat eirasid ristmikul punast foorituld. Ka avastati seitse ülekaalulist veokit, üks töö- ja puhkeaja nõuete eiramine ning üks veos, mille gabariidid ei vastanud nõuetele.

Päeva kõige ohtlikuma süüteo saatis korda veokijuht, kelle veos oli korralikult kinnitamata ning vahetult politseisõiduki ees kukkus veoki kastist ristmikule suur terasplaat. Keegi õnneks viga ega kahju ei saanud.

Politsei tuletab meelde, et halvasti kinnitatud koorem või lahtised esemed veoplatvormil võivad veokist välja kukkudes põhjustada traagilisi tagajärgi. «Kinnitage koorem korralike rihmadega ning veenduge, et koorma raskuskese on haagise keskel,» soovitas liikluspolitseinik Enn Virk.

Päeva vältel jõudsid Tartu liikluspolitseinikud ka Elva kesklinna, kus avastati lisaks veel 11 turvavöö kasutamise nõuete eiramist. Nendest 10 juhul oli turvavöö kinnitamata juhil ning ühel juhul kaasreisijal.

Liikluspolitseinik Enn Virk lisas, et turvavarustuse kasutamine autos vähendab õnnetuse korral vigastuste arvu ja raskust. «Õnnetuse ärahoidmiseks tuleb samas vältida ohtlikke sõidustiile,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles