Veeriku ostukeskus kasvab pea poole suuremaks

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laienev Veeriku ostukeskus saab 130 parkimiskohta ja parema juurdepääsu.
Laienev Veeriku ostukeskus saab 130 parkimiskohta ja parema juurdepääsu. Foto: Tartu Arhitektuuribüroo eskiis

Üheksa aastat tagasi avatud Veeriku ostukeskuse omanikud plaanivad ehitada praeguse hoone peaaegu poole suuremaks. Kavandatav laiendus toob keskusele kokku 130 parkimiskohta ning parema ligipääsu.

Tartu linnavalitsus võttis eilsel istungil vastu ning saatis avalikule väljapanekule Vitamiini 1 ja Näituse 33b krundi detailplaneeringu.

Planeeringu järgi krundid liidetakse ning praegune Veeriku ostukeskus saab 2550 ruutmeetri suuruse juurdeehitise. Praegune keskus võtab enda alla 3200 ruutmeetrit.

Nimetatud kruntide ja ostukeskuse omanik on osaühing Axis UPI. Firma juhatuse liige Veiko Taevere põhjendas laienemist ruumipuudusega.  

«See pind on Selverile kitsaks jäänud ja üürnikud tahavad oma äri laiendada. Tundub, et sealne kauplus on ennast aja jooksul tõestanud. Ta on õiges kohas ja kliendid leiavad sinna tee,» lausus Taevere. Ta on seisukohal, et praegu on laienemiseks väga õige aeg.

Suurem parkla

Planeeringu järgi tuleb juurdeehitis kahekorruseline ning suurema osa sellest võtab enda alla laienev Selver. Teisele korrusele tulevad Taevere sõnul vaid teenindavad ja tehnilised ruumid. «Selveril on ka praegu teisel korrusel töötajate puhkeruumid, köök, riietusruumid ja administratsioon. Büroosid ja kaubanduspindu sinna ei tule» sõnas ta.

Lisaks Selverile peaks ostukeskuse uues osas hakkama tegutsema ka söögikoht, kuid kindlat nime ei soovinud arendaja veel välja öelda.  

Krundile on planeeritud kaks juurdepääsu, Vitamiini ja Näituse tänavalt. Lahenduse koostamisel on arvestatud Näituse tänava liiklustunneli ja selle eelprojektiga. Ostukeskuse parklatesse on plaanitud 130 parkimiskohta sõidukitele ning 34 jalgratastele.

«Parkla läheb kõvasti suuremaks, sest parkimine on olnud seal kogu aeg valupunkt. Samuti peaks minema paremaks sõidukite ligipääs parklasse, sest sissesõiduristmik tuleb meil endal välja ehitada,» ütles Taevere.

Milline uus ostukeskus täpselt välja näeb, pole veel teada, sest vastavalt Tartu üldplaneeringule tuleb suurema kui 1200-ruutmeetrise ehitusaluse pindalaga hoone ehitamisel esitada linnale parima lahenduse saamiseks vähemalt kolme arhitektuuribüroo koostatud eskiisid.

«See asi on meil töös ja läbirääkimised projekteerijatega käivad,» kinnitas Taevere.

Ehitus läheb kiiresti

Uus keskus võiks arendaja sõnul valmis saada juba järgmise aasta lõpuks, kuid kõik sõltub sellest, kui kiiresti läheb detailplaneeringu kinnitamine.

«Meie soov on ehitust alustada järgmisel aastal, aga täpne aeg sõltub mitmest asjaolust. Praegu läheb detailplaneering alles avalikustamisele ja hoone projekteerimist pole ju veel alustatudki. Aga ehitus ise ei võta kaua aega, see on lihtne hoone. Kuue-seitsme kuuga peaks valmis ehitama,» sõnas Taevere.

Ta pidas teoreetiliselt võimalikuks, et laiendus avatakse juba järgmise aasta lõpus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles