Karlovas avab uksed teatrimaja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõe Suveteater ostis kevadel Tartu Kolgata Koguduse maja aadressil Tähe 66.
Emajõe Suveteater ostis kevadel Tartu Kolgata Koguduse maja aadressil Tähe 66. Foto: Margus Ansu

Emajõe Suveteater heidab talveks ankrusse Tartus Karlovas Tähe tänava endise palvemaja kammerlikesse ruumidesse ja nimetab end Karlova Teatriks.

Esimest etendust on oodata 8. novembril, mil teatrimaja õnnistab sisse muusikaline lavastus «Karid ja kõrgused», teatas Karlova Teater. Edgar Valter on andnud paljudele Eesti lastekirjanduse kangelastele nende praeguseks ainumõeldava kuju ja olemuse, kuid milline inimene oli autor ise? Muusikalise kummarduse meistrile teevad tekstid valinud ja lavastanud Margus Kasterpalu ning Kaunimate Aastate Vennaskond.

Detsembris jõuab esmakordselt Eestis lavale Briti menukirjaniku Peter Quilteri koomiline mononäidend «Veel üks pilet» («Just the Ticket»). Loo keskpunktiks on avameelne keskealine ekstsentrik Susan, kes on otsustanud oma 50. aasta juubeli tähistamiseks võtta ette reisi Austraaliasse.

Jõulude eel vaatab Kaunimate Aastate Vennaskond tagasi lapsepõlve talvistele hetkedele. Kontsertetendusel «Kaunimad jõulud me elus» kõlavad nii tuntud kui veel tundmata laulud laiast maailmast. Samuti Indrek Kalda ja Toomas Lunge looming.

Tähe 66 asuv hoone ehitati 1931. aastal legendaarse Arnold Matteuse projekti järgi baptistide palvelaks. Kevadel ostis Emajõe Suveteater maja ära ning rajas sinna 150-kohalise teatrisaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles