Noorsõudjad tõid Taanist medaleid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltic Cupi medalilaud.
Baltic Cupi medalilaud. Foto: Erakogu

Läinud nädalalõpul, 27.-28. septembril peeti Taanis Kopenhaageni lähistel asuval Bagsvaerdi järvel kuni 17-aastaste noorsõudjate rahvusvaheline Baltic Cup.

Regatil olid Eesti võistkonna konkurentideks Taani, Soome, Saksamaa, Läti, Valgevene, Leedu, Norra, Poola, Venemaa ja Rootsi esindused.

Õiguse Eestit esindada sai seitse paatkonda. Koondis oli edukas ning naasis koju seitsme medaliga.

Tartlastest kuulusid esindusse Kätlin-Regiina Kirjanen, Karl-August Ruusalepp, Rasmus Tensing ja Joonatan Kama, kes on TÜ ASK treeneri Heigo Tiidemaa õpilased. Kõik nad said kaela ka medali.

Noormeeste paarisaerulise neljapaat rivistuses Markus Toom (Viljandi SK), Tristan Lasn, Margus Kodasma (mõlemad Pärnu SK) ja Karl-August Ruusalepp nautisid edu, olles 500 meetril teised. Tubli tulemuse tegid Rasmus Tensing ja Joonatan Kama roolijata kahepaadil, kus saavutasid 3. koha.

Poodiumil käisid ka roolijata neljapaadi tütarlapsed, kelle kontole laekus 3. koht kolme paatkonna konkurentsis. Võistkonda kuulusid Kätlin-Regiina Kirjaneni kõrval Pärnu neiud Nora ja Mona Küüts ning Karoliine Lünekund.

Võistkondlikus arvestuses võitis Saksamaa, Taani ja Poola ees. Eesti oli 11 riigi seas arvestataval 4. kohal. Tänavune Baltic Cup kujunes Eesti noortekoondisele läbi aegade edukaimaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles