Tagahoovi tekkis pubi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endisest elektrikaupade poest Pika tänava ärikvartalis on saanud pubi. Õlut kallab välja Natalia Kornõljeva.
Endisest elektrikaupade poest Pika tänava ärikvartalis on saanud pubi. Õlut kallab välja Natalia Kornõljeva. Foto: Margus Ansu

Pikk 14 kaubahoovi tagumises servas tegi eile uksed lahti toidukoht, mis nagu asukohtki viitab, kannab nime Tagahoovi pubi.

«Selles piirkonnas pole ühtegi teist õllejoomiskohta, nii otsustasimegi proovida,» märkis Tagahoovi pubi peremees Haik Sargsyan.

Varem töötas ruumides elektrikaupade pood. Ruumid sai Sargsyan enda kätte juba kevadel ning suvi läbi käis remont. «Algul olid ainult valged seinad, tegime kõik täiesti ümber.»

Järk-järgult on saal saanud juurde õdusust ning eile jõudsid asjad lõpuks nii kaugele, et pubi võis linnarahvale ukse lahti teha.

Arenev ümbruskond

Ehkki asukoht pole esmapilgul ehk kõige paremini leitav, usub Sargsyan, et küllap avastavad ärikvartalis töötavad inimesed ning üle tee asuva Raatuse ühiselamu tudengid hoovi tagumises otsas paikneva õllejoomiskoha peagi.

Samuti kerkib ümber kvartali praegu uusi kortermaju nagu seeni. Pika tänava äärest juhatab kohale silt.

Kui varem mõlkus Sargs­yanil meeles puhtalt õllejoomiskoha avamine, siis võimalikke külastajaid arvestades otsustas ta, et ka toit peab majja tulema.

Lisaks õlle kõrvale sobivatele suupistetele, nagu leivad, vorstikesed, pelmeenid, tulevad menüüsse lihatoidud. Muu hulgas ka vardasse aetud liha ehk šašlõkk. Majaroaks saab aga Kaukaasia ja Türgi köögist tuntud manti, mida võib kutsuda ka lihaga täidetud pelmeenideks.

«Lihtne pubi, tavalised pubitoidud,» kirjeldas Sargsyan.

Saali saab rentida

Istekohti on pubis kolmekümne ringis, kuid vajaduse korral saab neid juurde luua. Eriti ürituste puhuks, sest ettevõte rendib tähtpäevadeks ka saali välja.

Pubi ise esialgu suuremaid pidusid korraldada ja esinejaid kohale tuua ei plaani, kuid edaspidi pole seegi välistatud, lisas peremees. Vähemalt nädalavahetustel on juba praegu plaanis koht lahti hoida üsna hiliste tundideni välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles