Juhan Mettis võitis kodusel Judo European Openil hõbeda

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
European Openil hõbeda võitnud Juhan Mettis (vasakul) koos konkurentidega.
European Openil hõbeda võitnud Juhan Mettis (vasakul) koos konkurentidega. Foto: Martin Kraus

Möödunud nädalavahetusel Tallinnas TTÜ spordihoones peetud Judo European Openil oli osalemas 247 võistlejat 29 riigist. Võistlus oli eriti oluline, sest seal jagati olümpiapunkte.

Kaasa lõid ka Tartu Do judokad Indrek Hopfeldt -100kg ja Juhan Mettis +100kg. Hopfeldti teekond lõppes kahjuks juba esimeses ringis, kus ta pidi tunnistama Iisraeli judoka ja hilisema pronksiomaniku Peter Paltchik’u paremust, teatas Do klubi. 

Mettise teekond hõbedani algas aga ipponitega. Esimeses ringis pidi Mettise paremust tunnistama Sakslane Pierre Borkowski ja teises ringis Läti esindaja Arturs Nikiforenko. Poolfinaali vastaseks tuli Azerbaidžaani judoka Kokauri Ushangi, kes sai samuti ipponi vääriliselt tatamile heidetud.

Finaalkohtumine kahjuks nii palju rõõmu ei pakkunud ja Mettisel tuli vastu võtta kaotus Iisraeli judoka Ori Sasson’i vastu.

Esmaspäeval läks Mettis kohustuslikku ajateenistusse, mille kõrvalt püüab ka võimalikult palju treeningute ja võistlustega tegeleda, et vajalikud olümpiapunktid Rio Di Jaeneroks kokku koguda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles