Tammeka kasvandik näitab Tšehhis oskusi

Signe Ivask
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Jõgi (valges) naudib Tšehhis olemist ja oskuste näitamist, kuid loodab õige pea taas mängida Tammeka ridades.
Markus Jõgi (valges) naudib Tšehhis olemist ja oskuste näitamist, kuid loodab õige pea taas mängida Tammeka ridades. Foto: Imre Pühvel

Jalgpallikooli Tammeka 17-aastane keskpoolkaitsja Markus Jõgi on ülemöödunud nädalast Tšehhi Vabariigi kõrgliigaklubi SK Slavia Praha U21 meeskonnale oma oskusi näidanud.

Slavia Praha U21 on oma vanuseklassi meistrivõistlustel 20 meeskonna seas neljandal kohal. Sama positsiooni hoiab riigi kõrgliigas ka SK Slavia esindusmeeskond. Jõgi treenib Tšehhis tänaseni, mil tähistab oma 18. sünnipäeva.

Olete ennast treeningutel heast küljest näidata saanud?

Seni on kõik hästi läinud, olen korralikult trennis käinud. Kaks esimest olid mängueelsed treeningud, kus tegelesime rohkem tehnika ja taktikalise poolega. Järgmises trennis käisime metsas jooksmas. Oma oskusi pole ma veel väga näidata saanud, kuid peale esimest trenni väitis treener Pavel Rehak, et mul on väga hea liikuvus.

Pidite ka mängudest osa saama. Kas seni on läinud õnneks ja olete platsile pääsenud?

Esimene mäng oli 22. septembril ja seal ma küll mängida ei saanud, kuid võistkonnaga käisin kaasas. Mäng peeti võõrsil ning oli Jablonec U21 noortevõistkonna vastu, seisuks jäi 3:3 viik. Teises mängus, mis on 29. septembril (intervjuu toimus enne mängu – toim), saan ka kindlasti mänguaega.

Mis mulje esimene mäng jättis nii vastasmeeskonna kui ka Slavia Praha poolelt vaadatuna?

Mõlemad võistkonnad jätsid äärmiselt positiivse mulje, nad näitasid väga head ründavat jalgpalli. Skoor oleks võinud olla isegi suurem ja pigem Slavia Praha kasuks, aga seekord jäi mäng siiski viiki.

Ütlesite, et pääsete teises mängus platsile. Teeb see teadmine kuidagi närvilisemaks ka?

Närvilisemaks mitte, aga ootusärevus on suur ning tahaks juba väga mängida. Oleks tohutult uhke tunne mängida sellise suurklubi särgis nagu Slavia Praha.

Kuidas meeskond tundub?

Meeskond on väga sõbralik ja läbisaamine nendega on seetõttu hea. Mõnevõrra raske on nendega aga suhelda, sest inglise keelt nad väga hästi ei valda, mõni meeskonnaliige ei räägi seda peaaegu üldse. Treenerid on samuti nagu meeskonnaliikmedki väga sõbralikud ja abivalmid. Abitreener on põhiline, kes infot jagab ja kellega saab inglise keeles kõneleda.

Võistkonna tase on väga hea, keegi ei ole teistest peajagu üle ega hakka kamandama, vaid kõik on nii, nagu üks õige võistkond olema peab.

Millised on trennid siiani olnud?

Esimene trenn oli pallitrenn, kogu tegevus oli väga hästi mõtestatud ja sellest oligi näha, et kõik mängijad on väga heal tasemel. Trenniga liitusid ka mõned uued näod Slavia Praha esindusvõistkonnast. Mul tuli kõik väga hästi välja ja seetõttu jagus ka kiidusõnu treeneritelt.

Mida neist trennidest kaasa võtate?

Kindlasti väga hea kogemuse, mida tulevikus ära kasutada. Samuti saan luua uusi suhteid välismaal elavate inimestega ja usun, et seda võib tulevikus vaja minna. Ühtlasi on mul võimalus uut kultuuriruumi tundma õppida.

Mida tähendab see, et saate praegu Prahas võimeid näidata?

Kõige meeldejäävam on senini olnud ülemöödunud laupäev (20. september). Peale meie trenni hakkas samal staadionil Slavia Praha U19 vanuseklassi mäng. Puhkasin hotellis pisut ja hiljem viidi mind Bohemians 1905 ja Slavia Praha mängu vaatama. Pealtvaatajaid oli umbes 5000 ja nende meeletu kaasaelamine tegi mängu vaatamise väga põnevaks.

Möödunud laupäeval käisin Slavia Praha ja Sparta Praha mängu vaatamas. Pealtvaatajaid oli ligi 20 000 ja atmosfäär oli kõvasti võimsam kui Bohemiansi ja Slavia Praha mängul.

Mulle siin väga meeldib, mind ümbritseb mõnus keskkond ja head treeningutingimused, kuid kuna praegu on käimas gümnaasiumi viimane õppeaasta, tahaksin keskenduda ka õppimisele ja lõpetada heade tulemustega.

Markus Jõgi

• Sündinud 30.9.1996.

• Õpib Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumis.

• Mängib keskpoolkaitsja positsioonil.

• Augustis näitas oskusi Saksamaal FC Erzgebirge Aue U19 meeskonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles