Kulli tänav läks täitsa käest ära

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulli tänava elanik Ilma Kiljak näitas suuri löökauke oma koduvärava juures. «Olukord on jube,» hindas ta.
Kulli tänava elanik Ilma Kiljak näitas suuri löökauke oma koduvärava juures. «Olukord on jube,» hindas ta. Foto: Margus Ansu

Vaese mehe asfaldiga Kulli tänava jupist sai suvel paras augupudi, kuid kohalike elanike meelehärmiks ei ole lubadustele remonti järgnenud.

«Olukord on jube ja keegi siin ühtegi auku ära ei paranda,» ütles Kulli 4 elanik Ilma Kiljak telefonis. «Võiksite tulla ja pilti teha, ehk siis linnaisad reageerivad natuke.»

Pildi tegemise ajal on näha, kuidas Kulli tänava jupp Kilja­ku maja juures on nagu öö ja päev sealsamas kõrval oleva Savi tänavaga, kus on korralik asfalt ja ilusad kõnniteed.

Kiljaku maja juures on aga pinnatud kruusatänav, nagu on neid vaese mehe asfaldiga tänavaid Tartus mujalgi. Kõnniteid ei ole, sademevesi ei lähe torudesse, vaid koguneb lompi, aga nüüd on siginenud augud, mis kasvavad järjest suuremaks.

Suured mullakoormad

«Meie oleme elanud siin Kulli tänavas kaheksa aastat ja see oli siiamaani, läinud aasta suve lõpuni lihtsalt juurdepääsutee meie majale, tupiktänav,» rääkis Kiljak.

Kui Savi tänav Nordeconi rajatud uuselamupiirkonna tõttu välja ehitati, muutus kõik. Tupiktänavast sai läbisõidutänav ja suuremale liikluskoormusele ei pidanud tee vastu.

Kiljak pani kinga tänavaauku, et näidata, kui sügav see on. Aga selliseid auke on palju.  

Kõnealune tänavajupp on ehk 150 meetrit pikk ja Kiljak saab väravast pöörata ka Savi tänava poole. Siis ei jää auke ette, aga Kiljak näitas lohukesi, mis kahtlemata kasvavad tänavaaukudeks.

«Intensiivsema kasutamisega on augud siin vanal teeosal muutunud nii kohutavaks, et varsti peaaegu ei saagi läbi. Mina olen niivõrd palju nende teeremontijate ja tee-ehitajatega rääkinud. Aga see on täiesti tulutu, mitte keegi midagi ei tee,» sõnas ta. «Mõtlen, et kui pildi ajalehte paneks, siis ehk hakataks liigutama.»

Viimaseks piisaks karikas olid suured mullatööd kõrval Vaarika tänaval, siis sõitsid mullakoormad Kulli 4 akende alt läbi. «Pakkusin siis, et võiks tonnaažipiirangud panna, aga liikluskorraldus leidis, et see ei ole põhjendatud,» ütles Kiljak. «Siis paar nädalat tagasi öeldi, et on antud edasi, et augud ära parandada, aga mina ei näe siin mingit tegevust.»

Jõudumööda

Tartu linnavalitsuse tee-ehituse peaspetsialist Siim Mitt ütles, et see pinnatud kruusatänava lõik tahaks korralikku hooldamist, aga see ei ole väga kriitiline koht, sest on niikuinii kvartalisisene lõik.

Mitt möönis, et on küll õige, et tänavajupi staatus on pärast Savi tänava ehitamist muu­tunud. «Eks me jõudmööda teeme, pindame uuesti ära,» lausus ta.

Mitt ütles, et põhjalikku remonti koos äärekivide ja vihmaveetorustikega ei maksa tuleva aasta eelarves loota, sest see on juba kallim töö. Tuleva aasta eelarve on pingeline, kuivõrd põhiosa rahast kulub Roosi ja Sanatooriumi tänavale ning Muuseumi teele.

«Löökaugud pannakse ruttu täis, ma usun, et info on olemas ja parandajad jõuavad sinna lähinädalal,» lubas Mitt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles