Südameapteek jagas tudengitele stipendiumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Südameapteek andis sel sügisel esimest korda välja kaks stipendiumit Tartu ülikooli proviisoriõppe tudengitele. Stipendiumi vääriliseks tunnistati Annela Toom ja Kadri Sirkas neljandalt ja viiendalt kursuselt.

Südameapteegi personalijuhi Õrne Lainde sõnul soovib ettevõte väärtustada apteekri elukutset ja julgustada noori valima endale elukutseks farmatseudi või proviisori ametit. Igakuine 200-eurone stipendium kümne kuu jooksul võimaldab neil nüüd muretumalt pühenduda oma õpingutele. Ka saavad nad osa võtta apteegiketis korraldatavatest koolitustest ja teistestki ettevõtmistest.

Stipendiumile kandideeris kümme tublide õpitulemustega tudengit, kelle hulgast oli Lainde sõnul päris keeruline just neid õigeid välja valida. Valikul said otsustavaks noore inimese pühendumine ja motivatsioon tulevikus ka ise apteeki juhtida.

Üks stipendiaatidest, Annela Toome põhjendas oma otsust proviisoriks õppida sellega, et see elukutse hõlmab endas nii teadust kui ka inimestega suhtlemist – just seda, mis talle sobib ja meeldib. Kadri Sirkas lisas, et ta saab stipendiaadina muretumalt tegeleda kahe südameasjaga: proviisoritudengite erialaseltsi töö edendamise ja õppimisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles