Puhja vallavanema umbusaldamine läks napilt läbi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Järv.
Mikk Järv. Foto: Margus Ansu

Kolmapäeval kogunenud Puhja vallavolikogu otsustas kirglike arutelude järel napi häälteenamusega umbusaldada kümme kuud ametis olnud vallavanemat Mikk Järve. Seepeale esitas opositsioon umbusaldusavalduse ka vallavolikogu esimehe vastu.

Umbusaldusavalduse vallajuhile esitas valimisliit Koduvald Puhja, põhjendades seda asjaoluga, justkui vallavanema heakskiidul toimuks järjekindel volikogu ja vallavalitsuse koostöövõimaluste minimeerimine, mistõttu on välja kujunenud meeskonnatöö täielik puudumine. Umbusalduse läbiminekul sai otsustavaks üks hääl, mille andis valimisliidu Optimistid liige. 

Järv ise kinnitas Tartu Postimehele, et pole ametis olles käed rüpes istunud. Valminud on kaks valla kohta suurt teeobjekti. Lisaks käivitati ühistute parklate projekt, millega tulid Järve sõnul kaasa kõik kortermajad ning nüüd näeb Puhjas kõikjal freesitud asfaldiga kaetud parklaid ning sissesõiduteid.

Lisaks sellele refinantseeris vald senist laenu nii, et intressikulu vähenes viie aasta peale ligi 20 000 eurot, lisas Järv. Milles täpsemalt umbusaldusavalduse esitanud ja selle poolt hääletanud volinikud vallajuhti süüdistavad, jäi ametist vabastatule selgusetuks.

Valimisliit Optimistid asus aga seisukohale, et koostöö puudumise põhjuseid tuleb otsida volikogust, kuna rahvaesindajad ei ole vallajuhile andnud mingeid konkreetseid ülesandeid ega eraldanud raha millegi elluviimiseks. Olukorra eest vastutavaks peavad nad vallavolikogu esimeest Vahur Jaakmat, mistõttu esitasid nad omakorda eelnõu volikogu juhi umbusaldamiseks.

Volikogu esimehele umbusalduse avaldamist vaevad rahvaesindajad oktoobrikuisel istungil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles