Teaduskuplites saab nii meisterdada kui ka teatrit

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adel Tiisler (vasakul) ja Sandra Sommer viivad teaduskuplis läbi stressipalli töötuba.
Adel Tiisler (vasakul) ja Sandra Sommer viivad teaduskuplis läbi stressipalli töötuba. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Raekoja platsil on Teadlaste Öö festivali (TÖF) raames püsti teaduskuplid, kus viiakse läbi töötubasid ning teadusteatrit. Iga hommik on kuplid broneeritud kooli- ja lasteaiagruppidele, kuid päeval saab ülejäänud linnarahvas osa nii teatrist kui ka töötubadest, mis pakuvad palju põnevat ning uut ka järgnevatel päevadel.

Täna aitavad näiteks vabatahtlikud Sandra Sommer ning Adel Tiisler valmistada tärklisest ja soolast stressipalle, ning räägivad ka juurde, miks inimesed üldse neid vajavad.

Sandra Sommer arvas, et inimesed suudavad paremini keskenduda, kui saavad oma käsi kasutada, sest sellega hoitakse aju pidevalt töös. Ta lisas, et muidugi ei pea palli kasutama sugugi ainult stressi korral.

Teaduskuplis saab täna valmistada ka hantleid ning proovida spordijoogi segamist. Lisaks saab Tartu tervishoiu kõrgkooli üliõpilaste töötoas katsetada prille, mille ettepanemisel tekib inimesel automaatselt keskmine joove.

Töötube viiakse läbi täna kella 20-ni, homme üllatatakse aga hügieeniteemalistes töötubades uute tegevustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles