Bigbankil oli eriilmeline nädalavahetus

Signe Ivask
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel aset leidnud meistrite liiga kohtumisel võrkpallis pidi Eesti meister Bigbank Tartu tunnistama Soome meistri Vammalan Lentopallo (VaLePa) paremust. Neljageimilises mängus jäid igas mängujärgus peale soomlased.

Seevastu võitis kodumeeskond Bigbank Tartu laupäeval ja pühapäeval peetud võrkpalliturniiri Premium 7 Cup. Võit ei tulnud lihtsalt: esimene mäng kaotati Rakvere võrkpalliklubile 1:2 seisudega 25:22, 28:30, 20:25.

Teine mäng Riia vastu oli lootustandvam, lõunanaabritest oldi suisa kolmes geimis üle (25:18; 25:16; 25:23). Turniiri viimases mängus kohtusid tartlased soomlastega, kellele reedel jäädi alla.

Esimese mängugeimi võitsid soomlased (22:25), Tartu meeskond suutis aga teise geimi enda kasuks keerata ja tulemuseks jäi 25:22. Viimane geim oli tasavägine ja lõppes 26:24 Tartu meeskonna kasuks. Nii jäid seekord tartlased peale ja ühtlasi võitsid kogu turniiri.

Bigbank Tartu mänedžer Hendrik Rikand leidis nädalavahetusest meeskonna jaoks nii häid kui ka murelikuks tegevaid mõttekohti. «Positiivse poole pealt võib välja tuua selle, et kui kartsime, et meil on maru noored sidemängijad, siis kõige noorem mängumees Robert Viiber tegi väga korraliku turniiri, tema ongi ehk nädalavahetuse positiivseim märksõna.»

Teine rõõmustav uudis on see, et Argo Meresaare põlv kannatab mängida ja on lootust korralikule hooajale.

 Negatiivsema poole pealt tõi Rikand välja, et pisemaid vigastusi jagub mitmele mängijale. «See paneb muretsema, kas me suudame ennast meeskonnana hooaja alguseks terveks saada, päris karjuvat vajadust uue välismängija toomiseks ei ole, peame lihtsalt terveks saama.»

Rikandi sõnul oli reedene selge allajäämine Soome meistrile VaLePale seotud sellega, et hooaja esimeseks võistluseks polnud mängupilt veel päris paika loksunud, see on veel krobeline. «Mitmel mehel oli see esimene kodumäng ka, ju see lõi natukene käe värisema.»

Reedene mäng oli Rikandi sõnul tasavägine, kuid soomlased olid iga geimi lõpus teravamad ja kindlamad kui tartlased. Pühapäeval soomlastega turniiril kohtudes oli jällegi vastupidi: geimilõppudes oli Lõuna-Eesti meeskond kindlam.

Praegu on oluline ravida vigastusi, seetõttu jäävad 4. ja 5. oktoobril Balti liiga superkarika võistlusel vigastustega mehed pingile ja mänguaega antakse noorematele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles