Paatkonnad rikkusid Peipsi vesikonnas riigipiiri

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel tuli piirivalvureil tegeleda Peipsi vesikonnas kahe paatkonnaga, kes ületasid ebaseaduslikult riigipiiri ning kandusid Venemaa poolele.

Lõuna prefektuuri teatel avastas Värska kordoni radarivaatleja 20. septembril kella 13.30 paiku Pihkva järvel ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse suunaga Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni. Juhtumist teavitati Vene piirivalvet, kes pidas mootorpaadiga kaks Eesti Vabariigi kodanikku kinni ja andis üle Värska kordoni esindajale.

21. septembril kella 13.50 paiku pidasid Mehikoorma kordoni piirivalvurid Peipsi järvel kinni kolm Eesti Vabariigi kodanikku, kes ületasid mootorpaadiga ebaseaduslikult ajutise kontrolljoone suunaga Eestist Vene poolele ja tagasi.

Paadil oli olemas GPS-seade, kuid sellegipoolest kaotati järvel siht. Rikkumise eest määrati paadijuhile 80-eurone rahatrahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles