Tartu volikogu arutab Ukraina toetusavaldust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnavolikogu esimees Aadu Must.
Tartu linnavolikogu esimees Aadu Must. Foto: Kristjan Teedema

Tartu volikogu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon esitas läinud nädalal volikogule arutamiseks otsuse eelnõu, mille sisuks on avaldus Ukraina riikliku suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse toetuseks.

Eelnõu andis volikogule üle Mihhail Lotman, kes sellele lisatud avalduse teksti ka ette luges.

«Viimastel kuudel on välis-agressiooni tulemusena osa Ukrainast okupeeritud ja annekteeritud. Teistes regioonides käib relvastatud võitlus, kusjuures seaduslikult valitud kohalikud omavalitsusorganid on kas laiali saadetud või kõrvale tõrjutud ning nende asemele moodustatud võõrhuve teenivad nukuvalitsused,» on volikogule arutamiseks pandud avalduse kavandis öeldud. «Tartu Linnavolikogu mõistab sellise tegevuse resoluutselt hukka ja toetab seaduslikult valitud omavalitsusi koos nende seaduslike võimuinstitutsioonidega. Tartu Linnavolikogu mõistab resoluutselt hukka okupatsioonitingimustes läbiviidavad ebaseaduslikud valimised kohalikesse omavalitsustesse (nt Krimmis) ja tunnistab endiselt Krimmi Ukraina seadusliku osana.»

Tartu volikogu esimees Aadu Must ütles, et sellise eelnõu esitamine ei olnud varem läbi arutatud. «Aga hakkame arutama, ilmselt uue nädala algul,» sõnas ta.

Neljapäeval läks tema sõnul istung nii pikale, et ei jõutud seda küsimust isegi kuluaarides arutada.

«Minu esimene mulje oli, et volikogu peaks võtma vastu avaldusi valdkondades, kus tunneb end asjatundjana,» ütles Must. «No lõppude lõpuks on omavalitsuse ülesanne keskenduda kohalikele probleemidele või meie puhul Tartuga tihedalt seotud asjadele.»

Tema sõnul ei ole aga kuidagi ka keeldu teha välispoliitilisi avaldusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles