Sõbrale võidu kinkinud Smirnovs: mul polnud kahju seda teha

Signe Ivask
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andris Smirnovs (paremal) lasi hea meelega sõbral ja meeskonnakaaslasel Andzs Flaksisel Tartu rattamaratoni võita.
Andris Smirnovs (paremal) lasi hea meelega sõbral ja meeskonnakaaslasel Andzs Flaksisel Tartu rattamaratoni võita. Foto: Margus Ansu

Tänasel Tartu rattamaratonil Andzs Flaksise järel vabatahtlikult teise kohaga leppinud Andris Smirnovs ütles, et see, kumb lätlane võidu võtab, otsustati finišisirgel.

«Andzs on mu hea sõber, minu jaoks pole probleemi temaga võitu jagada,» ütles ta. 

Rajalt saadud muljetest rääkides lisas ta, et rada polnud keeruline ega raske, pigem tuli kiirusele aeg-ajalt kõrgendatud tähelepanu pöörata. «Keskmine kiirus oli pidevalt üle 30 km/h, mis on tõesti väga väle sõit maastikurattamaratoni kohta.»

Võitja Andzs Flaksis tunnistas kaasmaalasega sarnaselt, et raja kiirus tuli talle mõnevõrra üllatusena, kuid selle kasutasid nad enda kasuks lõpuks ära. «Terve võistluse vältel tegi meeskond head tööd, kõik vaheajapunktid võtsime ära,» rääkis ta.

Flaksise jaoks oli üheks oluliseks elemendiks võistluse juures just see, et ta oli grupis koos meeskonnakaaslasega, ülejäänud mehed olid eri meeskondadest. Seega oli kahel lätlasel hea koostööd teha, samal ajal, kui teised võistlesid enda eest. 

Esikoha võitnud Flaksis sõitis välja aja 2.29,11, mis tähistab rattamaratoni rajarekordit. Senist rekordit, mis oli Erki Pütsepa nimel, parandas lätlane üle kolme minuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles