Veemoto Eesti meistrid selgusid Anne kanalil

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ilusal sügispäeval läksid paljud tartlased Anne kanali äärde aega veetma. Ilm oli nii soe, et mitmed neist päevitasid ja osa käis isegi ujumas. Veemoto Eesti meistrivõistluste finaaletapi kohtunikud ajasid aga mingil hetkel inimesed veest välja, sest sõitma hakkasid väga kiired paadid.

Kokku võisteldi kaheksas paadiklassis ning kohale tuli ka arvukalt väliskülalisi. Mõõduvõtud kujunesid kirglikuks, sest ühtlasi peeti ka Eesti meisrivõistluste otsustavat etappi. Tuli ette kokkupõrkeid, ümberminekuid ning üks sportlane sai ka käe kipsi.

Mootorilt kõige väiksemate masinate klassis GT-15 sai publik hoida pöialt kodulinna noormehele Stefan Arandile. Lätlase Miks Zaharcenoksi järel tuli leppida küll teise kohaga, kuid eesti meistrivõistluste arvestuses tuli kindel esikoht. Meistritiitli võitis noormees ka JT-250 klassis.

GT-30 klassis võitis kulla tänavune maailmameister Sara Pakalen Soomest. Nii nagu Poolas Miedzyrzec'is peetud MMil, ei õnnestunud Tartu mehel Jüri Jõulul soomlanna vastu õiget seadet leida ning leppida tuli teise kohaga.

Õnn ei soosinud tänavust Euroopa- ja maailmameistrit Rasmus Haugasmägi, kellele paljud kodulinlased olid tulnud kaasa elama. Oma põhiklassis OSY-400 ebaõnnestus tal täielikult esimene start ning ta lõpetas avasõidu viimasena. Teises sõidus viimaselt kohalt startinuna pani favoriit oma paremuse siiski kohe maksma ning võitis. Kolmandas sõidus polnud keegi võimeline talle konkurentsi pakkuma.

Kolme sõidu kokkuvõttes tuli võitjaks Algo Kuus. Et Haugasmägi oli võitnud meistrivõistluste avasarja, jäid nad koos Kuusiga tiitlit jagama.

Haugasmägi startis ka O-250 paadiklassis, mis oli võistluste kiireim. Metanooli põletavate mootorite jõul edasi liikuvad paadid arendavad kiirust kuni 160 km/h. Tehnika vedas ka selles paadiklassis tartlast alt ning teises sõidus läks mootor lõhki. Kolmandasse sõitu polnud enam võimalik minna.

Ukrainlasele Oleksiy Chendekovile polnud aga tänases kiireimas paadiklassis vastast. Haugasmägi kinnitusel tema tippkiirus ukrainlasele alla ei jäänud, kuid konkurendi masin töötas ideaalselt nii stardis kui kurvides ja sealt tuli ka vahe.

T-550 klassis võidutses oodatult surte kogemustega Art Raudva. Koos selle klassiga startisid ka suured S-550 paadid, kus kahe mehe konkurentsis alistas eestlase Mikk Joala lätlane Janis Sejans.

Tartu lahtised meistrivõistlused veemotos tulemused:

GT-15
1. Miks Zaharcenoks (Läti)
2. Stefan Arand (Eesti)
3. Uvis Lazarenoks (Läti)

JT-250
1. Marina Orlova (Venemaa)
2. Endija Zaumane (Läti)
3. Niklavs Parolis (Läti)

GT-30
1. Sara Pakalen (Soome)
2. Jüri Jõul (Eesti)
3. Aivar Kommisaar (Eesti)

OSY-400
1. Algo Kuus (Eesti)
2. Rasmus Haugasmägi (Eesti)
3. Marek Peeba (Eesti)

T-550
1. Art Raudva (Eesti)
2. Dmitrijs Anikejevs (Läti)
3. Aivar Kommisaar (Eesti)

S-550
1. Janis Sejans (Läti)
2. Mikk Joala (Eesti)

F-4s
1. Nikita Lijcs (Läti)
2. Kalle Viippo (Soome)
3. Evgeniy Dunaev (Venemaa)

O-250
1. Oleksiy Chendekov (Ukraina)
2. Valerii Kharzorov (Venemaa)
2. Rasmus Haugasmägi (Eesti)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles