Miks toimuvad Vanemuise esietendus ja sümfooniaorkestri avakontsert ühel ajal?

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Peterson
Toomas Peterson Foto: Pm

Täna ühel ja samal ajal toob Vanemuine Tartus lavale esietenduse ja hooaja avakontserdi. Miks on nii, et «Deemonite» esietendus Vanemuise väikeses majas ja Vanemuise sümfooniaorkestri hooaja avakontsert kontserdimajas algavad ühel ajal – täna kell 19?

Toomas Peterson, Vanemuise teatri juht:

Teatris on väga palju tegureid, mida esietenduste planeerimisel korraga jälgida – kuidas osatäitjatele ja lavastajale sobib, kuidas kunstnikele ja teistele sobib. Mängukava koostamisel tuleb jälgida ka seda, kuidas tagada, et reklaamikampaaniad üksteist segama ei hakkaks.

Mitmed asjaolud viisidki hooaja avakontserdi ja esietenduse aja kokku.

Sinna lisandub tegelikult üks uudis veel: Vanemuise suure maja fuajees esitleme enne kontserti «Reigi õpetaja» vastvalminud CD-d.

Kas ei ole karta, et osa publikust peab ennast kaheks tõmbama, et vaadata esietendust ja kuulata avakontserti? On ju kultuurihuviliste tartlaste hulgas neid, kellel on ühtaegu suur teatri- ja muusikahuvi?

Kindlasti on esietenduse publiku hulgas neid, kes kuulaksid samal ajal kontserti, ja vastupidi. Kahestumise võimalus on olemas. Aga ühtlasi on võimalus huvilistel sisustada meeldivalt kaks õhtut järjest. Hooaja avakontserdi kava mängitakse järgmisel õhtul Jõhvis ja «Deemonite» teine etendus on samuti kohe laupäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles