Vikipeedia kutsub pildistama mälestisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kogumaks Vikipeediasse pildimaterjali, jäädvustamaks Eesti kultuurimälestiste seisukorda ning suurendamaks inimeste teadlikkust mälestistest käib septembri lõpuni juba neljandat korda fotovõistlus «Kultuurimälestised Vikipeediasse».

Osaleda võib fotodega, mis on tehtud Eesti kultuurimälestiste riiklikku registrisse kantud objektidest. Nende leidmisel on abiks nii veebi- kui mobiilirakendused.

Osaleda saab üksnes omatehtud fotodega ning need tuleb avaldada Creative Commons Attribution-ShareAlike’i või sellest vabama litsentsi tingimustel. Ühe kasutaja esitatavate fotode arv ei ole piiratud. Eriti oodatud on pildid objektidest, millest ei ole seni ühtegi fotot lisatud.

Žürii hindab fotode kunstilist ja tehnilist taset ning entsüklopeedilist väärtust. Välja antakse esimese, teise ja kolmanda koha auhind ning mitmesuguseid eriauhindu.

Tartu maakonnas on eriti arvukalt üles pildistamata mälestisi. Kõik huvilised on kutsutud nende jäädvustamiseks kaasa lööma. «Olgu osavõtt kantud soovist kodupiirkonda nähtavamaks muuta, piirkonna ajalugu tutvustada või hoopis oma pilte näidata – põhiline, et osa võetakse,» ütles eestikeelse Vikipeedia üks toimetajatest Ivo Kruusamägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles