Tartu linnavalitsus kavandab struktuurimuudatusi

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda.
Tartu raekoda. Foto: Margus Ansu

Tartu linnapea Urmas Klaas kavatseb oktoobris rääkida osakonnajuhatajatega läbi ametnikkonna töökohtade jaotuse ja võimalikud muudatused struktuuris.

Linnapea Klaas ütles selle kavatsuse välja pärast üleeile peetud arutelu linnavalitsuse personalivaldkonna arendamise üle, ametlikult nimetati seda personalivaldkonna strateegia aruteluks. Osalesid abilinnapead, osales ka linnasekretär.

«Asja sisu on selles, et iga organisatsiooni, olgu ta linnavalitsus või ettevõte, kõige suuremaks rikkuseks on tema töötajad,» ütles Urmas Klaas. «Tartu linnavalitsuses peame rohkem tegelema oma töötajate arendamisega, koolitamisega, ühtse palgapoliitika kujundamisega. Minu soov on, et Tartu linnavalitsus oleks vähemalt Lõuna-Eesti kõige ihaldusväärsem avaliku teenistuse töökoht ja avaliku teenistuse lipulaev.»

Tööpanus tuleb üle vaadata

Klaas viitas, et masuaegne palkade kärpimine on organisatsioonile suurt mõju avaldanud, kõigis osakondades ei ole endine palgatase senini taastunud.

«Ma olen algusest peale olnud seda meelt, et koos töötasuga peab üle vaatama ka tööülesanded, töökorralduse ja struktuuri,» ütles Klaas. «Mina olen öelnud, et ma ei pea õigeks lausalist palgatõusu, peab hindama iga inimese tööpanust ja tööjuhendi täitmist, soovi panustada ja aktiivsust.»

Linnavalitsus on Klaasi sõnul pidanud kõigi töötajatega arenguvestlused ja kogunud palju ettepanekuid, kuidas peaks tööd ümber korraldama, mida muutma, ja selgitanud, mida töötajad ootavad tööandjalt.

«Oluline on arenguvestluste tulemuse üldistamine ja elluviimine,» sõnas Klaas. «Arenguvestlustest tuleb selgelt välja, et inimesed ootavad rohkem tagasisidet tööle otsestelt ülemustelt. Loomulikult tuleb hea töö eest kiita. Negatiivsele tuleb selge sõnaga tähelepanu juhtida.»

Kiired muudatused

Linna poliitiline juhtkond on juba varem viidanud võimalikele struktuurimuudatustele arhitektuuri ja ehituse valdkonnas, kus on käimas distsiplinaarmenetlus.

«Ärme ruttame sündmustest ette,» oli Urmas Klaasi napp kommentaar sellele, ent ta ütles, et struktuurimuudatused võivad ees oodata ka teisi üksusi, muudatuste eesmärk on tema sõnul, et lähedasi ülesandeid täitvad töötajad oleksid koos.

«Kõiki neid asju konkreetsemalt ja täpsemalt pean vajalikuks arutada linnavalitsuse töötajatega otse,» ütles ta. «Plaanime üsna kiirelt edasi liikuda ja juba oktoobris osakonnajuhatajatega läbi rääkida töökohtade jaotuse ja võimalikud muudatused struktuuris.»

Kas aga muudatuste tulemusena ametnikkond ka väheneb, jäi selge vastuseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles