Ilmutatud Piibel kirikutornis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaani kirik
Jaani kirik Foto: TPM

27. juulil kell 12.15 avatakse Tartu Jaani kiriku tornis piibliaineline fotonäitus «The Book Expo -- Bible Illuminated». Näitus seob ühtseks tervikuks tänapäevase fotokunsti võimalused ning tuhandete aastate taguse filosoofia.



Bible Illuminated kontseptsiooni aluseks on küsimus, miks inimesed ei loe enam ajaloolisi tekste? Kas traditsiooniline formaat ja kujundus ei kõneta tänapäevast lugejat? Arutelu nende küsimuste üle on viinud täiesti uudse, «ilmutatud» Piibli väljaandmisele, kus iidne pühakiri on seotud nüüdiasegsete, maailmameediast tuntud fotode, isikute ja sündmustega.

Fotonäitus Jaani kiriku tornis on «ilmutatud» Piibli läbilõige, tuues vaatajate ette 24 valitud fotot koos vastavate pühakirjatsitaatidega. «Näitus on loodud kõnetama 21. sajandi inimest,» sõnas Jaani kiriku tegevjuht Juhani Jaeger. «Siit leiab mõtlemisainet nii vaimupärandis hästi orienteeruv külastaja, kui ka inimene, kes pole kunagi pühakirja lugenud.»

Näituse avamine toimub Jaani kiriku muusikaveerandtunni formaadis. Esineb Oleg Pissarenko kitarril. Näitus jääb avatuks kuni 30. augustini. Jaani kiriku torn on suveperioodil avatud esmaspäevast laupäevani kell 10.00 kuni 19.00.

Tartu Jaani kirik on 14. sajandil ehitatud gooti stiilis kolmelööviline pühakoda. Kirikut ehivad terrakotaskulptuurid on ainulaadsed kogu Euroopas.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles