Tartus toimuv äkkrünnaku õppus sulgeb südalinnas liiklust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusministeerium
Haridusministeerium Foto: Lauri Kulpsoo

Lõuna prefektuur viib täna Tartus haridus- ja teadusministeeriumi hoones läbi äkkrünnaku tõrjumise õppuse.

Õppuse legendi järgi sisenevad hoonesse isiklikus elus ummikusse jooksnud noormehed, kes näevad oma ebaedu peamise põhjusena riigieksamil saadud nõrka tulemust, mistõttu ei õnnestunud neil ülikooli soovitud erialale õppima asuda. Militaarsete huvidega mehed on relvastatud ja avavad hoones viibivate inimeste vastu tule. Rünnakut asub lahendama politsei ühes teiste operatiivteenistustega.

Õppus toimub Tartus Munga tänaval asuvas ministeeriumihoones ja selle ümbruses ajavahemikul kell 11-15. Politsei juhib kohalike tähelepanu sellele, et õppuse vältel on liikluseks suletud Vabaduse puiestee Raekoja platsist kuni Laia tänavani. Samuti piiratakse liiklemist Gildi ja Kompanii tänavalõigul. Piirang ei kehti ühistranspordile.

Lõuna prefektuuri kriisiohjekeskuse juht Ottomar Virk ütles, et inimeste turvalisuse parimaks tagamiseks treenitakse politseinike regulaarselt. «Enamus treeningutest jäävad inimestele märkamatuks, kuid osa neist on hädavajalik läbi teha just avalikus ruumis ja nii elulistes oludes kui võimalik,» põhjendas ta.

Õppus viiakse läbi politsei- ja piirivalveameti, Lõuna päästekeskuse, Lõuna-Eesti pommigrupi, kaitsepolitseiameti, Tartu kiirabi, haridus- ja teadusministeeriumi, häirekeskuse, Eesti Punase Risti Tartumaa Seltsi ning Tartu linnavalitsuse koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles