Rallimehed kihutasid linna vahel

Signe Ivask
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Tartu kesklinnas oli möödunud reedel ja laupäeval näha linnapildist eristuvaid ralliautosid, mis tavasõitjate hulgas ringi liiklesid. Esimese asjana suundusid nad Raekoja platsile, kus neid tutvustati pealtvaatajatele.

Küll aga algas Tartu Rally esimene päev halva teadaandega nii rallifännidele kui ka sõitjatele endile. Nimelt selgus, et kaks katset jäävad ära. Reede pärastlõunaks plaanitud trajektoorid jäid sõitmata, kuna korraldajatel oli probleeme ajavõtusüsteemiga, ning ralliautod suundusid kolmandale ja neljandale kiiruskatsele.

Esimese päeva tõmbenumber ja rallijate jaoks ühtlasi päeva ainus rada oli Tähtvere ja Supilinna piirkonda läbinud publikukatse. Teekond, mis läbis lauluväljaku ja selle taguse parkimisplatsi, oli 1,95 kilomeetrit pikk ning see sõideti läbi kaks korda.

Linnakatset oli vaatama kogunenud palju rahvast, nii suuri kui ka väikeseid, kes jälgisid üheskoos, kuidas julged sõitjad lennukalt kurve võtsid.

Linnakatse esimesel läbimisel olid raja kiireimad Roland Murakas ja Kalle Adler, favoriidid Aleksei Lukjanuk ja Aleksei Arnautov (pildil) jäid teiseks ning Siim Plangi ja Marek Sarapuu kolmandaks.

Teisel korral läbisid raja kõige kiiremini Lukjanuk ja Arnautov ning sama aja said kirja Plangi ja Sarapuu. Esimese ja teise katse võrdluses läksid siiski Lukjanuk ja Arnautov teisele päevale vastu esikohal ning jäid sinna võistluse lõpuni.

Hiljutisel võistlusel Lätis läks Lõuna-Eesti esindajatel Siim Plangil ja Marek Sarapuul õnnetult, kui nende auto vedas tehniliselt alt. Tartu rallil tegid nad aga korraliku sõidu ning lõpetasid Lukjanuki ja Arnautovi järel teisel kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles