Kuus teerajajate allee kandidaati pandi rahvahääletusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Teerajajate Allee.
Tartu Teerajajate Allee. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartu Teerajajate Allee žürii valis esitatud 21 kandidaadi seast kaks tänavust teerajajat ning kuus kandidaati, kes pannakse rahvahääletusele. Rahvahääletuse kandidaadid on Sulev Kõks, Mati Meos, Evald Rooma, Jaan Tooming, Mare Tommingas ja Toomas Väli, neist saab jäljed alleele üks.

Hääletada saab 21. septembrini Tartu Postimehe veebilehel, Teerajajate Allee kodulehel ning Tasku infoletis.

Tänavuste teerajajate jalajäljed paigaldatakse alleele 13. oktoobril kell 15, kuni selle ajani jääb saladuseks ka žürii poolt tehtud valik.

Teerajajate allee väärtustab Tartu arengusse panuse andnud inimesi ning innustab teisi nende jälgedesse astuma. 2011. aastal alguse saanud alleel on Bruno Kadaku poolt pronksi valatud jalajäljed, senised teerajajad on Tartu Vaim, Andres Metspalu, Herta Elviste, Hannes Kaljujärv, Andrei Sõritsa, Jaan Kirsipuu, Hillar Palamets, Tiiu Sild, Tanel Laisaar ja Marget Savisaar, Tiia Toomet, Rutt Hinrikus ning Mart Noorma.

Kandidaadid valib välja žürii rahvalt laekunud ettepanekute alusel. Žüriisse kuuluvad Tartu linnavalitsuse, Tartu ülikooli, Tartu Postimehe, Vanemuise, Tartu ülikooli kliinikumi, kaubandus- ja tööstuskoja, maaülikooli ning Estiko esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles