Tartusse tuleb teine autode selvepesula

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turu tänava ääres avatakse oktoobris autode selvepesula.
Turu tänava ääres avatakse oktoobris autode selvepesula. Foto: eskiis

Oktoobris avab Turu tänava ääres uksed linna teine autode selvepesula, kus autojuht saab paari minutiga ise taskukohase hinnaga oma sõiduki puhtaks pesta.

Uus pesula tuleb Turu tänava äärde, kuigi aadressi järgi asub see Tehase 22 krundil. Pesulasse tuleb neli survepesuautomaati, kahekohaline tolmuimemisplats ning kuivatusboks. Selvepesula rajab OÜ Wash Me.

Firma juhatuse liige Iraida Šaganova ütles, et pesulasse tuuakse Saksa firma Ehrle seadmed, mis võimaldavad pesta kuni 15 külmakraadiga.

«Kui inimene ei taha autopesuks kulutada väga palju raha ning soovib ainult suurema pori maha loputada, siis siin saab ta seda teha paari euro eest. Inimene saab ise valida, kui palju ta kulutab ning millise pesemisviisi valib,» ütles Šaganova.

Rahvale meeldib

Omaniku sõnul on selliseid pesulaid rajatud viimaste aastate jooksul palju Riiga ja Tallinna ning need on väga populaarsed. «Tallinnas on kogu aeg järjekorrad taga,» sõnas ta.

Eelmisel sügisel rajas OÜ Nester Pluss samalaadse autopesula Kaunase puiesteele. Firma ühe omaniku Stanislav Nestertšuki sõnul sõltub klientide hulk sellest, milline on väljas ilm, kuid keskmiselt käib päevas läbi paarkümmend autot.

«Praegu on läinud normaalselt. Inimesed ütlevad, et neile sobib see. Pole kallis, saab kiiresti ja kvaliteetselt auto puhtaks,» lausus Nestertšuk, kel on väike osalus ka uues pesulas.

Neli pesulat

Keskmise suurusega auto pesemine maksab tema sõnul umbes neli eurot, kuid saab ka odavamalt. «Näiteks taksojuhid käivad ning pesevad kahe euroga ära,» lausus Nestertšuk. Pesulas on võimalik valid nelja programmi vahel: šampooniga pesu, loputamine, vahepesu ja läige. Kõige odavam variant on maksta üks euro, mille eest annab automaat minuti ja nelikümmend sekundit pesuaega.

Nestertšuki sõnul kavatseb ta Tartusse rajada neli pesulat, kuid nende asukohad pole veel kindlad. Üks tuleb tõenäoliselt kusagile Lõunakeskuse juurde. «Teeks kohe, aga häid asukohti on vähe,» lausus ta. Ühe pesula rajamine nõuab tema sõnul umbes poole miljon euro suurust investeeringut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles