Tartu päästjatel oli kibekiire nädalavahetus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjuja.
Tuletõrjuja. Foto: Elmo Riig / Sakala


23. juulil kella 08.08 ajal andis Tartus Kreutzwaldi tn üliõpilaselamu 16 korrusel automaatne tuletõrjealarm märku toidu kõrbemisest. Õnneks põlengut ei olnud, päästjad kontrollisid edasist ohutust.


23. juulil kella 14.52 oli Nõo vallas Uuta külas maha kukkunud kõrgepingeliin ja süttinud oli väikeses ulatuses liini alust turbapinnast. Peale voolu väljalülitamist kustutasid päästjad süttinud turbapinnase. Arvatavalt süttis pinnas äikese tõttu.

23. juuli õhtupoolikul käisid päästjad Tartus Tamme pst  lõkke tegemise ohutust kontrollimas. Lõkkes põletati prahti ja see oli ohtlikult puu lähedal. Päästjad selgitasid ohutusnõudeid ja omanik kustutas lõkke.

24. juulil kella 11.06 ajal põletati Haaslava vallas Aardlapalu külas lõkkes prahti. Päästjad kontrollisid  lõkke tegemise ohutust ja selgitasid tuleohutusnõudeid.

24. juuli õhtupoolikul teatati, et Tartus Anne tn kortermajas on prügišahti sattunud harakas. Päästjad aitasid šahti kukkunud linnu välja. Õnneks lind vigastatud ei olnud.

24. juulil kella 22.24 ajal käisid päästjad Luunja vallas Luunja alevikus Uus tn liiklusavariil, kus päästjad võtsid avariilisel autol süttimisohu ärahoidmiseks maha akujuhtmed ja andsid meedikute saabumiseni ühele inimesele esmaabi.

25. juulil 16.35 ajal põles Tartus Rebase tn mahasaetud puukänd. Päästjad kustutasid põleva kännu.

25. juulil kella 16.50 ajal käisid  päästjad sõiduauto ja mootorrattaga juhtunud liiklusavariil. Päästjad katsid avarii tõttu maha voolanud tosooli absorbendiga ja puhastasid tänava.

25. juulil kella 20.13 ajal käisid päästjad Vara vallas Koosalaane külas lõkketegemise ohutust kontrollimas.

25. juulil kella 23.16 ajal teatati, et Tartus Nooruse tn põleb aias suur lõke. Päästjate saabudes põles raudtünnis suur lõke, mille leegid ulatusid meetrikõrgusele, lõkkest lendas palju sädemeid. Samuti oli lõke naaberkrundi hoonetele ohtlikult lähedal. Omanik keeldus lõket ise kustutamast. Päästjad kustutasid ohtliku lõkke ja selgitasid lõkke tegemise ohutusnõudeid.

26. juulil kella 00.08 ajal oli Haaslava vallas Roiul kõrrepõllul sõitnud põhupalli otsa vana veoauto ja põlema süttinud. Päästjad kustutasid põleva sõiduki.

26. juulil kella 02.49 ajal teatati kõrvalhoone tulekahjust Konguta vallas Mälgi külas. Päästjate saabudes põles sauna ja garaažiga kokkuehitatud kõrvalhoone (mõõtmetega 10x7m) sauna osa lahtise leegiga. Tulepesade leidmiseks ja kustutamiseks avati hoone katus ja vahelagi. Saun hävis tules, ülejäänud ruumid ja garaažis olnud sõiduauto sai kuumakahjustusi. Menetlusinspektori sõnul põhjustas tulekahju rike elektriseadmestikus.

26. juulil kella 04.25 ajal oli Tartus Jaama tn. põlema pandud puu. Päästjate saabudes oli puu kustunud, kuid kuumusega oli süttinud asfalt. Päästjad kustutasid asfalti.


26. juulil kella 09.38 ajal põletati Tartus Tuglase tn raudtee ülesõidu juures kaablit. Päästjad kustutasid põleva kaabli.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles