Ülikool ootab Rahvusmõtte auhinna kandidaate

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusülikooli 94. aastapäeva aktus. Tartu Ülikooli Rahvusmõtte auhinna üleandmine.
Pildil auhinna saaja Anu Raud ja TÜ rektor Volli Kalm.
Rahvusülikooli 94. aastapäeva aktus. Tartu Ülikooli Rahvusmõtte auhinna üleandmine. Pildil auhinna saaja Anu Raud ja TÜ rektor Volli Kalm. Foto: Margus Ansu

31. oktoobrini saab esitada kandidaate Tartu ülikooli Rahvusmõtte auhinnale. Auhinnaga tunnustab ülikool inimesi, kes on oma loominguga silmapaistvalt edendanud Eesti rahvuslikku ja riiklikku eneseteadvust.

Tartu ülikool annab Rahvusmõtte auhinda välja üheteistkümnendat korda. Kandidaate saavad esitada Tartu ülikooli nõukogu ja senati liikmed, teaduskondade ja teaduskonnaväliste asutuste nõukogud ning Eestis registreeritud juriidilised isikud. Ülesseadmise põhjendatud esildis tuleb saata Tartu ülikooli rektori nimele aadressil Ülikooli 18, 50090 Tartu või e-posti aadressil rektor@ut.ee.

Eelmistel aastatel esitatuid ei arvata automaatselt auhinna saaja kandidaatide hulka, küll aga on sama isikut lubatud esitada korduvalt. Auhinna saaja valib välja 11-liikmeline komisjon, kuhu kuuluvad Tartu ülikooli rektor, läinud aastal auhinnatu, neli liiget ülikoolist ja viis liiget väljastpoolt ülikooli.

Rahvusmõtte auhinna saajale antakse Ilmamaa kirjastuse «Eesti mõtteloo» sarja 50 köidet ning klaasikunstnik Toomas Riisalu taies pidulikult kätte rahvusülikooli 95. aastapäeval 1. detsembril TÜ aulas. 

Varem on auhinna pälvinud kirjanik ja etnoloog Ilmar Talve, helilooja Veljo Tormis, akadeemik Endel Lippmaa, kunstnik Kaljo Põllu, kirjanik Ain Kaalep, etnoloog ja kultuuriajaloolane Ants Viires, kirjanik Mats Traat, vaimulik ja publitsist Vello Salo, stsenarist ja filmilavastaja Arvo Kruusement ning kunstnik ja rahvakunsti koguja Anu Raud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles