Ülikooli akadeemiline spordiklubi avas hooaja

Signe Ivask
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergejõustikuhuvilised said osa võtta treenerite Taivo ja Anne Mägi (pildil) näidistreeningust.
Kergejõustikuhuvilised said osa võtta treenerite Taivo ja Anne Mägi (pildil) näidistreeningust. Foto: Margus Ansu

Maja oli eile kõigile lahti. Kes soovis, osales fitnessiklubi tantsutrennis, kergejõustikuhuvilised said osa võtta treenerite Taivo ja Anne Mägi (pildil) näidistreeningust. Fännid tulid aga kohale, et heita pilk peale Tartu ülikooli uutele võrkpalli- ja korvpallikoosseisudele.

Kergejõustikutreenerid Taivo ja Anne Mägi ei olnud veel päeval kindlad, millega õhtul huvilisi näidistrennis kostitada. Ei oska ju ometi ette aimata, kui palju inimesi tuleb ja millest nad ehk ise on huvitatud. Treenerid jäid aga oma liistude juurde ja õhtul anti kohaletulnuile võimalus proovida mitmeid kergejõustikualasid. Alustati soojendusjooksuga, siis tehti kiirendusi, seejärel hüpati kõrgust ja joosti tõkkeid. Kuigi näidistreening peeti spordihoone sisestaadionil, ei kolita Taivo Mägi sõnul kergejõustiklastega veel tubastesse oludesse, vähemalt mitte nii kaua, kuni Eesti ilm kannatab väljas treenida.

Tartu Ülikool / Eedeni naiskond on aga võrreldes möödunud hooajaga läbinud palju muutusi. Ebaõnnestunud hooaja järel loodab võrkpallinaiskonna treener Andres Toode, et võistkond on tuleval hooajal professionaalsem. «Võtsin südame rindu, surusin kõik emotsioonid maha ja tegin naiskonna sellise, nagu ma tahtsin ja pidasin vajalikuks,» rääkis Toode.

Nüüd on trennis vähem inimesi, mis tähendab, et tugevamad neiud saavad rohkem harjutada. «Kuna meie naiskonnale pakuti mängijaid ja mõni tugev tüdruk tahtis tulla, siis julgesin seda teha,» ütles ta.

Toode arvab, et praeguses koosseisus on naiskond üks Eesti tugevaimaid. Uutest tõstab ta esile Eesti koondise kandidaadi, Võru naiskonna tugisamba Elise Hollase ja noortekoondise nurgaründaja Kristiine Miileni. Tagasi on aasta aega põlvevigastusega eemal olnud Kertti Külm. Treeneri kinnitusel on esimesed trennid möödunud hästi ning ootused hooajale on ambitsioonikad: Toode loodab, et naiskond mängib nii Eesti karika- kui ka meistrivõistluse finaalis, Balti liigas on eesmärk lõpetada hooaeg esinelikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles