Lastefond loobus Raekoja platsi ruumidest

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna Tartu kontor aadressil Raekoja plats 11, mida soovis turuhinnast kõrgema summa eest rentida TÜ kliinikumi lastefond.
Reformierakonna Tartu kontor aadressil Raekoja plats 11, mida soovis turuhinnast kõrgema summa eest rentida TÜ kliinikumi lastefond. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli kliinikumi lastefond loobus Raekoja platsi ruumidest, kuna ei leidnud sponsorit, kes oleks olnud nõus maksma plaanitud lasteasjade poe üüri.

Tartu linnavalitsus tunnistas eilsel istungil kehtetuks 19. augusti korralduse, mis nägi ette Raekoja plats 11 äriruumide üürile andmise enampakkumise võitjale. Konkursi võitis SA Tartu ülikooli kliinikumi lastefond, kes pakkus üüriks 10 eurot ruumeetri eest kuus. Koos käibemaksuga oleks lastefondil tulnud 72 ruutmeetri eest maksma hakata 864 eurot kuus. 8. septembril teatas aga Lastefond, et loobub üürilepingu sõlmimisest. 

Ei leitud raha

Lastefondi tegevjuht Sandra Liiv põhjendas ruumidest loobumist sellega, et ei leitud sponsoreid. «Lootsime leida sponsorid, et katta poe üürikulud. Eelläbirääkimised olid väga lubavad ja seetõttu läksime ka pakkumist tegema kindlas usus ja lootuses. Paraku ei õnnestunud lõplikku kokkulepet saavutada ja seetõttu ei saa me võtta fondile pikaajalist üürikohustust,» rääkis Liiv ning kinnitas, et  annetajate raha üüri maksmiseks ei kulutata.

Liivi sõnul pole lastefond kasutatud lasteriiete ja mänguasjad poe avamisest loobunud. «Kahju, et nii läks, aga loodame edaspidi siiski poe avada, sest idee on hea ja me oleme valmis seda tegema. Ainult sel juhul juba eelnevalt siduvate kokkulepete alusel sihtotstarbeliselt annetavate sponsoritega,» teatas Liiv e-kirjaga.

Poliitmäng?

Tartu Postimees kirjutas Raekoja plast 11 ruumidest 15. augustil. Kuna Lastefondi nõukogusse kuulub mitu Isamaa ja Res Publica Liidu liiget ja erakonnaga seotud inimest, tõstatas lehelugu küsimuse, kas hirmkallis hinnapakkumine oli tehtud eesmärgiga ruumid kindlasti endale saada ning välistada sellega võimalus, et ruumides saaks jätkata Reformierakonna Tartu esindus.

IRLi liige ja lastefondi nõukogusse kuuluv Parvel Pruunsild ütles siis, et konkursil osalemine polnud kindlasti seotud sooviga Reformierakonnale ära teha. «Oi, kindlasti mitte. See on täitsa absurd kohe. Siin pole absoluutselt mitte mingit seost. See pole kunagi jutuks olnud ja IRLiga seotus on siin täiesti kohatu. See on absoluutselt loogikaväline,» lausus Pruunsild toona. 

Linnavarade osakonna majandamisteenistuse juhataja Eva Lääne ütles, et linn kuulutab ruumidele lähipäevil välja uue enampakkumise. «Konkursi tagatisraha 600 eurot jääb nüüd linnale ja me teeme uue enampakkumise,» lausus Lääne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles