Galerii: Ülenurmel peeti tõuloomanäitust ja laata

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Publikuarvult sugugi mitte väiksem kui Maarjalaat Tartu kesklinnas oli traditsiooniline tõulooma- ja sügisnäitus Ülenurmel, Eesti Põllumajandusmuuseumis. Nii mõnigi külastaja avaldas imestust, miks kaks nii suurt laata on korraldatud samal nädalavahetusel.

Pikemalt kahe suure ürituse samale nädalavahetusele sattumisel aga ei peatutud, sest tegevust jätkus muuseumi alal kuhjaga.

Eelkõige köitsid tähelepanu kõikvõimalikud elusolendid alates vuttidest ja lõpetades hiigklsekasvu pullidega. Sinna vahele mahtus arvukalt kanu-kukki, isegi tuvisid. Lambaid, kitsi, karusloomi, vasikaid ning lehmi, kellest nii mõnigi on Ülenurmel juba mitmendat korda, sest ka kuulsat kaunima vissi konkurssi peetakse seal.

Paljusid köitis hobuste, eelkõige traditsiooniliste Eesti hobusetõgude demonstratsioon. Samal ajal said lapsed sõita ponidega ning koeradki näitasid, mida kõike nad koos oma peremeeste või perenaistega õppinud on. Arvukad muusikud esinesid nii laval kui päris rahva seas ning kloungi püüdis nooremate laadakülaliste tuju üleval hoida.

Veel sai maitsta tänavusi Eesti parimaid toiduaineid, kuid osta ka kõikvõimalikku mud toidukraami alates põllu- ja metsaandidest kuni suhkruvati ja sašlõkini. Ohtralt pakuti käsitööd ja küpsetisi.

Päev jätkus käsitsi lüpsivõistluse ja ilusamate tõuloomade valimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles