IT-õiguse programmi esimene loeng on täna ülikooli aulas

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IT-ekspert Linnar Viik
IT-ekspert Linnar Viik Foto: Peeter Langovits

Täna kell 13 avavad majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Taavi Kotka ning infotehnoloog ja visionäär Linnar Viik Tartu ülikoolis aulaloenguga IT-õiguse õppeprogrammi, mis seni on Eestis ainulaadne.

Taavi Kotka sõnul on IT-õiguse spetsialistide järele nõudlus suur ning selle õppekava loomine Tartu ülikoolis on tunnustust väärt.

«Õigusõpingud on olnud aastaid üks populaarsemaid erialavalikuid, ent turg ei paku enam kõigile neile erialast tööd,» kommenteeris ta. «Kuid kõrgelt kvalifitseeritud IT valdkonna õigusspetsialiste otsitakse tikutulega ning neile pakutakse ka tunduvalt konkurentsivõimelisemat palka. Eesti on IT-riik ja meie ettevõtjad vajavad IT-juriste.»

Infotehnoloog ja visionäär Linnar Viik räägib avaloengus infotehnoloogia ja õiguse seostest, infoühiskonna praegusest seisust ja juristide rollist selles. Õppeprorektor Martin Hallik, õigusteaduskonna dekaan Jaan Ginter ja IT-õiguse programmi õppejõud, advokaadibüroo Varul jurist Mati Kaalep kõnelevad uue õppeprogrammi ambitsioonidest.

Aulaloengule järgnevad kell 15.15 Linnar Viigi ning disaineri, ettevõtja ja juristi Tõnu Runneli loengud Iuri­di­cumis Näituse 20 ruumis 103, mis on samuti kõigile huvilistele avatud.

Õigusteaduskonna IT-õiguse programmi juhi Helen Eenmaa-Dimitrieva sõnul antakse juristidele võimalus omandada võrdselt IT-alaseid juriidilisi ja tehnilisi teadmisi. Programmi raames luuakse seosed IT-õiguse tehniliste, õiguslike ja poliitiliste aspektide vahel ning pannakse suurt rõhku juhtumiuuringutele, eluliste olukordade matkimisele, arengutendentside hindamisele ja probleemikesksele lähenemisele.

IT-õiguse magistriõppekava käivitub täismahus 2015/2016. õppeaastal ja on ingliskeelne. IT-õigust hakatakse pakkuma aga ka paindlikus täiendusõppe vormis.

Kas teate?

Avaloengud TÜ aulas

• Kell 13 IT-õiguse õppeprogrammi avasõnad õigusteaduskonna dekaanilt Jaan Ginterilt ja programmi juhilt Helen Eenmaa-Dimitrievalt.

• Kell 13.15 kõneleb uue õppeprogrammi ambitsioonidest õppejõud Mati Kaalep.

• Kell 13.30 räägib majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Taavi Kotka sellest, miks vajab Eesti infotehnoloogia valdkonna juriste.

• Kell 14 esimene loeng «Sissejuhatus IT-õigusesse». Lektor on infotehnoloog ja IT-visionäär Linnar Viik.

• Kell 15.15 jätkub päev loengutega Iuridicumis (Näituse 20).

• Kõik huvilised on teretulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles