Oma last rusikaga näkku löönud mees mõisteti vangi

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu maakohus tunnistas eile 49-aastase mehe süüdi oma lapsele raske tervisekahjustuse tekitamises ning mõistis talle nelja-aastase vangistuse.

Kuna kriminaalasi lahenes kohtus lühimenetluses, vähendati karistust kriminaalmenetluse seadustiku alusel aga ühe kolmandiku võrra, teatas kohus. Samas liideti karistusele süüdistatavale varasema kohtuotsusega mõistetud ärakandmata karistus. Liitkaristusena peab mees kandma kokku kolme aasta, seitsme kuu  ja 28 päeva pikkuse vangistuse, mille algusaega loetakse tema vahistatuna kinnipidamisest selle aasta 13. märtsil.

Lisaks peab mees tasuma menetluskulude katteks kokku 1183 eurot.

Süüdistuse järgi lõi nelja lapse isa selle aasta ööl vastu 20. veebruari oma 4-aastasele pojale karistuseks rusikaga näkku. Seejärel viis isa lapse kraanikausi juurde, kus surus jõuga lapse näo vett täis voolanud kraanikaussi.

Kriminaalasja raames määratud kohtuarstliku ekspertiisiga tuvastati, et lapsel on jõuliselt pigistatud kaela ja vee all hoidmisest tekkis tal hingamistakistus, mis põhjustas eluohtliku tervisekahjustuse. 

Kriminaalasja materjalidest selgub, et isa vihastas poja peale, sest laps ropendas.

«Kohtueelsel uurimisel kohaldas kohus mehe suhtes vahistamist», sõnas kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Raul Heido. Prokuröri sõnul peaksid lapsevanemad hoiduma laste karistamisel igasugusest vägivallast, sest selline tegevus on kriminaalkorras karistatav. Ka laste ema ootab kohtuistungit laste füüsilise väärkohtlemise süüdistuses.

Perekond on olnud lastekaitsetöötajate huviorbiidis juba pikemat aega ning praeguseks on lapsed perekonnast eraldatud.

Kohtumenetluse pooled peale prokuratuuri saavad eilse otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles