Võidu silla ületamine nõuab aega

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. septembrist hakkab Võidu sillal liiklus käima betoonist sillaplaadil, samal ajal ehitustööd jätkuvad.
1. septembrist hakkab Võidu sillal liiklus käima betoonist sillaplaadil, samal ajal ehitustööd jätkuvad. Foto: Kalev Saar

Võidu sild avati osaliselt juba pühapäeva õhtul, kuid selle ületamisel tuleb arvestada suurema ajakuluga, sest kiirus sillal on väike ning tipptundidel tekivad kiiresti ummikud.

Tartu linnamajandusosakonna teede- ja liikluskorraldusteenistuse juhataja Urmas Metsa sõnul on Võidu silla osaline avamine selgelt liiklusolukorra leevendus, kuid arvestama peaks siiski väikese kiiruse, ühistranspordi liikumise ning ajavaruga.

Juunikuus tekkisid silla sulgemisega suured ummikud Vabaduse puiesteele ning samal ajal oli Sõpruse sild ummikutest vaba, kuid Metsa sõnul praegu seda enam öelda ei saa. «Kuigi Sõpruse sillal on tipptunnil väiksed järjekorrad, mis võib liiklejat ehmatada, näitab see siiski, et liiklus on hajunud kõikide sildade vahel.»

Praegu jalakäijad Võidu sillast veel üle ei saa, sest ühel pool silda on liiklus ning teisel pool käib ehitus. «Saan aru, et see on jalakäijatele tüütu, aga me ei saa kergliiklejat peale lasta, kui liiklemine pole turvaline,» sõnas Urmas Mets.

Tema sõnul tuleb liiklejatel jätkuvalt kannatust varuda, sest tegemist on 20 aasta jooksul suurima sillaremondiga, mis on surutud väga lühikese aja peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles