Tartu uurib Riia lendude taastamise võimalust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Baltic.
Air Baltic. Foto: SCANPIX

Tartu delegatsioon eesotsas linnapea Urmas Klaasiga sõidab homme Riiga kohtuma Air Balticu presidendi Martin Gaussiga, et kõnelda Riia ja Tartu vahel lennuühenduse taastamise võimalusest.

„Varem minule teadaolevalt ei ole Tartu linnal nii kõrge Air Balticu esindajaga otsekontakti olnud ja meie soov on kindlasti teha teatavaks Tartu ja Lõuna-Eesti poolne huvi, et Tartul oleks Riiaga lennuühendus. Riia kui transiitlennujaama tähtsus lõunaeestlaste jaoks järjest kasvab,“ ütles Klaas. „Teiselt poolt tahame kuulda Air Balticu juhtkonna seisukohti ja nägemust, mismoodi ja kui kiiresti oleks lennuühenudse avamine võimalik. Loomulikult ei lähe me rusikaga vastu lauda lööma, vaid keskendume positiivsele programmile. Tutvustame omapoolset statistikat ja analüüse.“

Klaas lisas, et Euroopa lennunduses on üsna keerulised ajad, keegi eriliselt õnnelik ei ole. Tartu delegatsioon soovib tema sõnul teada, kuidas Air Baltic üldse mõtestab oma nägemusi ja väljavaateid selles keerulises turusituatsioonis.

Klaas viitas ka aruteludele Air Balticu ja Estonian Airi ühendamise üle ja võimaliku ühendamise mõjule Tartu välisühenduste arendamisele.

„Tartu linnapea huvi ühemõtteliselt on, et Tartul oleks lisaks Helsingile teine õhuvärav Riia kaudu,“ lisas Klaas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles