Teerajajate allee ootab täiendust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjandusteadlane ja elulugude koguja Rutt Hinrikus ning tudengisatelliidi lennutamisega tuntuks saanud füüsik Mart Noorma on need kaks tartlast, kelle jäljed lisandusid Tartu teerajajate alleele möödunud aastal.
Kirjandusteadlane ja elulugude koguja Rutt Hinrikus ning tudengisatelliidi lennutamisega tuntuks saanud füüsik Mart Noorma on need kaks tartlast, kelle jäljed lisandusid Tartu teerajajate alleele möödunud aastal. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Teerajajate allee, mis kulgeb Tasku keskuse kõrval, ootab taas täiendust. Kandidaatide esitamise tähtaeg on varsti käes, neid saab esitada 14. septembrini Tasku kodulehel või Tasku keskuse infoletis, täites kandidaadi ülesseadmise vormi.

Teerajajate allee väärtustab Tartu arengusse panuse andnud inimesi ning innustab teisi nende jälgedesse astuma. 2011. aastal alguse saanud alleel on Bruno Kadaku poolt pronksi valatud jalajäljed, senised teerajajad on Tartu Vaim, Andres Metspalu, Herta Elviste, Hannes Kaljujärv, Andrei Sõritsa, Jaan Kirsipuu, Hillar Palamets, Tiiu Sild, Tanel Laisaar ja Marget Savisaar, Tiia Toomet, Rutt Hinrikus ning Mart Noorma.

Kandidaadid valib välja žürii rahvalt laekunud ettepanekute alusel. Žüriisse kuuluvad Tartu linnavalitsuse, Tartu ülikooli, Tartu Postimehe, Vanemuise, Tartu ülikooli kliinikumi, kaubandus- ja tööstuskoja, maaülikooli ning Estiko esindajad.

Rahva pakutud kandidaatide seast valib žürii välja vähemalt viis kõige silmapaistvamat kandidaati, kes seatakse üles avalikule hääletusele. Hääletada saab siis ka Tartu Postimehe veebis. Tänavu valitakse välja kaks teerajajat: üks žürii poolt ning üks avaliku rahvahääletuse teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles