Naabritele tõi vee puukuuri projektist mööda ehitamine

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ehitusjärelevalve juht Andres Aint ja projektijuht Ard Ernits arutasid sel nädalal, mis on Kalevi 32 maja pinnasetöödel valesti läinud ja mida teha, et vesi ei voolaks uue maja krundilt ära naabri puukuuride kaudu. Pildil on kuurid vasakul.
Tartu ehitusjärelevalve juht Andres Aint ja projektijuht Ard Ernits arutasid sel nädalal, mis on Kalevi 32 maja pinnasetöödel valesti läinud ja mida teha, et vesi ei voolaks uue maja krundilt ära naabri puukuuride kaudu. Pildil on kuurid vasakul. Foto: Margus Ansu

Kalevi 32 kortermaja õuel on haljastustööd lõpetatud, järeldasid naabrid sellest, et istutatud on põõsad ja hekk ning külvatud muru.  Naabritele Aleksandri 17 ja 19 majas aga ei anna asu, et praeguse lahenduse korral voolab uue maja krundilt vesi ära endiselt nende puukuuri kaudu.

Nüüd käis asja järjekordselt kohapeal uurimas Tartu ehitusjärelevalve juht Andres Aint, kes sedastas, et pinnasetööd on tehtud projektist mööda, mis tingib kuuride uputamise. Praeguses olukorras ei oleks linnal mingit võimalust anda uuele, septembris valmima plaanitud majale kasutusluba.

«Lahendus on see, et tuleb ehitada kas projekti kohaselt või kui soovitakse teistsugust lahendust, peab see ikkagi olema selline, et vesi ei voolaks naabrite kuuride peale,» ütles Aint.

Kalevi ja Aleksandri tänava vahel on tugev kalle jõe poole. Aint selgitas, et looduslik kalle jõe suunas ei ole probleem. Küll aga on valesti läinud see, et uue maja poolt on järsk kallak kuuride poole ja kallak on ehitatud ka üsna kuuride juurde, kuid see pidanuks olema hoopis uue maja seina lähedal.

«Tuleb teha nii, et vesi naabri kuuridele ei jookse, küll me mõtleme selle lahenduse välja,» ütles Kalevi 32 maja ehitava Tartal Grupi  projektijuht Ard Ernits. «Meile on teada, mis me tegema peame, muidu meilt seda maja vastu ei võeta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles