Eesti noppis mõttespordis maailmameistritiitli

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikooli majandusteaduskonna majanduse modelleerimise lektor ja teadur Andres Kuusk tuli kolmandat korda maailmameistriks mõttespordis. Juuniorite maailmameistritiitli pälvis Martin Hõbemägi ning naiste arvestuses krooniti maailmameistriks TÜ ettevõttemajanduse tudeng Madli Mirme.

Londonis lõppenud rahvusvahelisel mõttespordi olümpiaadil krooniti Kuusk viievõistluse Pentamind World Championships võitjaks juba kolmandat korda, teatas ülikooli pressiesindaja.

«Mul oli seekord tublisti õnne ja tuleb tõdeda, et tegelikult oli seekord teise koha saanud mees minust parem ja võit on isegi pisut teenimatu,» tunnistas Kuusk, kelle sõnul oli viimase võistluspäeva eel veel üsna lootusetu seis karikas endale saada.

Mõttespordi MMil võisteldakse erinevatel aladel, sh klassikalistes mängudes nagu male ja kabe, ristsõnamängus Scrabble, pokkeris ja strateegilistes lauamängudes. Mängija, kellel on viis kõige kõrgemat punktisummat, saab maailmameistri tiitli.

Tänavu kujunes võitlus esikohale tihedaks. Viimase sessioonini juhtis Matthew Hathrell, kuid Kuusk võitis kullamängus «Kadunud linn», mis kindlustas talle ka maailmameistritiitli.

Andres Kuusk kogus kokkuvõttes 477,03, teine oli Matthew Hathrell 475,38, kolmas Tim Hebbes 447,17 ja neljas Martin Hõbemägi 444,22 (noorte kuldmedal) punktiga. 2014. aasta mõttespordi maailmameistrivõitlustel osales rekordiliselt 334 sportlast ja kokku oli võistlusprogrammis 50 erinevat mängu.

Eestist esindasid lisaks Andres Kuusele TÜ üliõpilane Madli Mirme, värske renju juuniorite maailmameister Martin Hõbemägi, Jaanus Mae ja Meelis Kuldkepp. Tiimi kapteniks oli Rain Teimann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles