Džässiklubi avab hooaja

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Koikson
Liisi Koikson Foto: SCANPIX

Muusikasõpru ootab täna õhtul ees Tartu džässiklubi ehk Tartu Jazzklubi kolmanda hooaja avamine. Koos Liisi Koiksoniga esinevad ansambli Ewert and the Two Dragons kitarrimängija Erki Pärnoja ning džässkitarrist ja helilooja Paul Daniel.

Klubi tegutseb endiselt ülikooli vana kohviku esimesel korrusel muusiku ja muusikapedagoogi Oleg Pis­sa­renko juhtimisel. Õhtune programm jookseb ka algaval hooajal viiel korral nädalas – teisipäevast laupäevani.

Viiel korral nädalas

Teisipäeviti näidatakse džässiteemalisi filme ja kolmapäeviti on muusikud oodatud jämmima ehk koosmängu nautima.

Neljapäeviti on kavas peenema maitsega kuulajaile mõeldud kontserdid koondnime all «Jazzi­kunst» ning reedeti laiemale publikule mõeldud sari «Parem reede».

Laupäevi täidavad kava džässikultuuri olulised teemad.

Klubi on saanud Pis­sa­renko sõnul ka heaks kasvulavaks Tartu noortele muusikutele, kellest enamik on saanud õpetust Elleri kooli rütmimuusika osakonnas.

Kodumaalt ja kaugemalt

Klubi uus hooaeg toob taas publiku ette parimaid kodumaiseid ning samuti mööda maailma tuuritavaid esmaklassilisi muusikuid. Möödunud hooajal esines neid 14 riigist.

Septembris on oodata peale Liisi Koiksoni teiste hulgas Lauri Saatpalu džässansambli, Sofia Rubina bändi ja tänavu suve hakul Tartus moodustatud Jana Kütt Groupi etteasteid. «Jazzi­kunsti» sarjas tulevad publiku ette Kaspar Kalluste trio koos Kadri Voorandiga, ansambel Tape That ja teised.

Juba on ilmunud klubi ajalehe Jazzi Pala uue hooaja esimene number. Oleg Pis­sa­renko abikaasa Evelin Pissa­renko toimetatava kuukirja lehekülgedelt leiab lugeja peale kontserdikava ja kohviku menüü ka väikseid kultuuriteemalisi lugusid, kontserdi- ja plaadiarvustusi ning muudki.
 

Kas teate?

Esimesi kontserte

• Tartu džässiklubi hooaeg Ülikooli kohvikus (Ülikooli 20) algab täna kell 21 Liisi Koiksoni trio kontserdiga.

• 4. septembril kell 21 esineb ansambel CryBaby koosseisus Alar Kriisa (laul ja suupill), Halvo Liivamägi (kitarr), Tamar Parm (bass ja taustalaul) ning Peeter Jõgioja (trummid).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles